|

Efsaneler yeşil sahalara dönüyor

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenecek "Yoksullukla Mücadele Maçı"nda Cafu, Fabien Barthez, Clarence Seedorf ve Edwin van der Sar gibi eski yıldız oyuncular yer alacak.

Yeni Şafak
16:00 - 21/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 16:03 - 21/03/2015 Cumartesi
AA

UEFA'nın internet sitesinde yer alan habere göre, Fransa'nın Saint-Etienne kentindeki Geoffroy-Guichard Stadı'nda Brezilyalı Ronaldo ve Fransız Zinedine Zidane'ın kurduğu eski yıldızlardan oluşan takım ile Fransa temsilcisi Saint-Etienne'in oluşturacağı karmanın oynayacağı karşılaşmanın kadrosunun önemli bir kısmı şekillendi.



Elde edilecek gelirin üçte ikisinin Ebola salgınından en fazla etkilenen Afrika ülkeleri Gine, Sierra Leone ve Liberya'ya, kalan kısmının ise Saint-Etienne kulübüne ait ve aynı kent için sosyal yardım projeleri üreten ASSE Coeur-Vert Birliği'ne bağışlanacağı "Yoksullukla Mücadele Maçı"nda yıldızlar karmasında Ronaldo ve Zidane'ın yanı sıra eski futbolcular Barthez, Cafu, Seedorf, Van der Sar, Eric Abidal, Robert Pires ve Youri Djorkaeff yer alacak.



UEFA'nın sponsorluğunu üstlendiği TSİ 21.00'de başlayacak karşılaşmayı dünya ünlü eski hakem Pierluigi Collina yönetecek. Fiyatları, 8-12 avro arasında değişen özel karşılaşma, 20 Nisan'da TSİ: 21:00'de başlayacak.



"Yoksullukla Mücadele Maçı", 2003 yılından bu yana UNDP'nin iyi niyet elçileri Ronaldo ve Zidane'ın öncülüğünde yapılıyor. İlk kez 2003'te Basel'de düzenlenen organizasyon, bugüne kadar Madrid, Düsseldorf, Marsilya, Malaga, Fes, Lizbon, Atina, Hamburg ve Porto Alegre'de gerçekleştirildi.

#Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı
#UNDP
#Yoksullukla Mücadele Maçı
#Ronaldo
#Zinedine Zidane
9 yıl önce