|

Ekuban'ı alacağız

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, son haftaların formda ismi, Gana asıllı İtalyan futbolcunun satın alma opsiyonunun kendilerinde olduğunu belirterek, “Forma ona çok yakıştı. O forma kime yakışıyorsa o oyuncu bu takımda kalır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 27/12/2018 Thursday
Güncelleme: 04:31 - 27/12/2018 Thursday
Yeni Şafak
Ahmet Ağaoğlu
Ahmet Ağaoğlu

Süper Lig’de, henüz ilk 11’de sahaya çıkmayarak, oyuna sonradan girdiği maçlarda attığı 3 golle Trabzonspor’un en iyi yedek oyuncusu olan Caleb Ekuban, davranışlarıyla ve performansıyla başta Teknik Direktör Ünal Karaman ve camianın beğenisini kazanmış durumda. Sezon başında İngiltere’nin Leeds United takımından satın alma opsiyonlu 400 bin Euro karşılığında kiralanan Gana asıllı İtalyan oyuncunun bordo-mavili takımdaki geleceğiyle ilgili Başkan Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu.

Biz ne yaptığımızı biliyoruz

Başkan Ahmet Ağaoğlu, Ekuban’ı transfer ettiklerinde eleştiri aldıklarını belirterek, “20 maçta 1 gol atmış asist yapmamış. ‘İngiltere 2. Ligi’nden oyuncu aldınız. Parayı sokağa attınız’ deniyordu. Sokağa attığımız söylenen para ise 400 Bin Euro. Ekuban, Trabzon’a ilk geldiği zaman da yüklü bir bagaj getirmişti. Yapılan yorumlarda ‘Bu adam kiralık değil buraya kalmaya gelmiş. Kendine yer buldu’ deniyordu. Şimdi ise alalım alalım diyorlar. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Çok iyi bir sözleşme yaptık Ekuban’ı çok ucuz bir fiyata kiraladık. Satın alma opsiyonu da bizde. İstediğimiz zaman istediğimiz şekilde kullanırız onu. Bunu kullanıp, kullanmayacağımıza teknik heyetimizin vereceği rapora göre netlik kazanacak” dedi.

Forma EKUBAN’A YAKIŞTI

“Ekuban bizden biri” diyen Başkan Ağaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı, “Salı günü annesi ölüp de Perşembe günü ısrarla hocaya ‘ben geleceğim’ diye mesaj gönderen, Cuma sabahı Trabzon’a gelip öğleden sonra Kayseri’ye geçip Cumartesi günü oynanan maçın 75. dakikasında oyuna girip 82’de kilidi açan adam, o formanın içindeki adamdır Ekuban. Forma ona yakıştı. O forma kime yakışıyorsa o oyuncu bu takımda kalır bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.


Trabzonspor’un başarısına odaklandım

Bordo-mavili takımın ilk yarıda gol yükünü çeken ve sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Kolombiyalı golcüsü Hugo Rodallega, “Trabzonspor’un başarısına odaklandım. Burada çok mutluyum. İyi bir hava yakaladık ve bunu sezon sonuna kadar sürdürmek istiyoruz” dedi.

Trabzonspor’un golcü oyuncusu Hugo Rodallega, attığı kritik gollerle takımı sırtlayan futbolcuların başında yer aldı. Ligdeki son 3 haftada Atiker Konyaspor, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor maçlarında birer gol atan Kolombiyalı futbolcu, Süper Lig’in ilk yarısında attığı 9 golün 7’sini Medical Park Stadı’nda kaydetti. Diğer 2 golü ise Ankaragücü ve Beşiktaş deplasmanlarında atan 33 yaşındaki futbolcu, golle buluştuğu maçları ise bordo-mavililer kaybetmedi.

29 PUANIN 15’İNDE KATKISI VAR

Trabzonspor, Hugo Rodallega’nın gol attığı maçlarda ise kaybetmedi. Bordo-mavililer Kolombiyalı oyuncunun gol attığı 7 maçta 4 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti. Karadeniz ekibinin bu sezon topladığı 29 puanın 15’inde imzası bulanan Rodallega, 16 maçla teknik direktör Ünal Karaman’ın ilk 11’de en çok şans verdiği oyuncular arasında yer aldı. Kolombiyalı golcü, bin 440 dakika sahada kalan Filip Novak’ın ardından bin 424 dakika ile en çok süre alan ikinci oyuncu oldu.

SÖZLEŞMESİ SEZON SONUNDA BİTİYOR

Trabzonspor’da sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 33 yaşındaki forvet oyuncusu, Trabzon’da mutlu olduğunu ifade etti. Kolombiyalı oyuncu sezon sonuyla ilgili olarak, “Bu konu yönetimle, menajerim arasında olan bir konu. Beni şuanda ilgilendiren bir konu değil. Ben tamamen Trabzonspor’un başarısına odaklanmış durumdayım ve burada mutluyum. Çok iyi bir hava yakaladık ve bunu sezon sonuna kadar sürdürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

  • Her alanda zirveye ortak
  • Süper Lig’in ilk yarısında 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak devreyi 29 puanla ikinci sırada tamamlayan ve zirve yarışına ortak olan Trabzonspor, istatistiklerle de zirveye ortak oldu. Elde ettiği 29 puanın 20’sini evinde oynadığı maçlarda hanesine yazdıran bordo-mavililer, iç sahada oynadığı 9 maçın 6’sında galip gelerek Kasımpaşa ile birlikte iç sahada en çok kazanan takım oldu. Süper Lig’in ilk yarısında rakip filelere 32 gol gönderen bordo-mavililer, 37 gol kaydeden Kasımpaşa’nın ardından ligde en golcü ikinci takım konumunda yer aldı. Bordo-mavililer ayrıca, Süper Lig’de ilk 17 haftalık bölümde 32 sarı kart görerek en centilmen takım oldu. Bordo-mavililerde ligin ilk yarısında 16 maçta, bin 440 dakika sahada kalan sol bek oyuncusu Novak, en istikrarlı oyuncu olurken, onu 17 maçta, bin 424 dakika süre alan Rodallega takip etti. Sosa 16 maçta, bin 362 dakika, Toure ve Pereira 15’er maçta bin 350’şer dakika süre aldılar.

#Trabzonspor
#Caleb
#Ekuban
#Hugo Rodallega
#Ahmet Ağaoğlu
5 years ago