|

El Clasico diken üstünde

İspanya'da Sporda Şiddeti Önleme Komisyonu, "El Clasico" olarak adlandırılan, La Liga'nın 12. haftasında Real Madrid ve Barcelona takımları arasında oynanacak maçta olağanüstü güvenlik önlemi kararı aldı.

Yeni Şafak
00:03 - 19/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:08 - 18/11/2015 Çarşamba
AA

Komisyonun bu akşam yaptığı toplantı sonrasında basına bilgi veren İspanyol hükümetinde güvenlikten sorumlu sekreter Francisco Martinez Vazquez, "El Clasico'da yoğun bir güvenlik önlemi olacak. En az bin ulusal polis ve bin 400 kadar özel güvenlikçi görev yapacak. Bunun dışında belediye polisi, itfaiye ve sağlıkçılar da olacak" dedi.



Öte yandan İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz da RAC1 radyosuna bu sabah yaptığı açıklamada, "Mevcut nedenlerden dolayı yüksek riski bir maç ama asla erteleme kararı almamızı gerektiren bir durum yok. Sadece stadyum girişimde değil, çevresinde de çok geniş güvenlik önlemleri alınacak" ifadelerini kullanmıştı.



İspanya'da geçmiş yıllardaki El Clasico'larda 500 kadar ulusal polis görev yaparken, bu sefer güvenlik önlemlerinin en az iki kat daha artırılması dikkati çekti.



#El Clasico
#futbol
#terör
8 yıl önce