|

El Clasico'da olağanüstü güvenlik

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 12. haftasında yarın oynanacak "El Clasico" öncesinde, rekabetten çok güvenlik önlemleri ön plana çıkıyor.

Yeni Şafak
23:38 - 20/11/2015 Cuma
Güncelleme: 21:40 - 20/11/2015 Cuma
AA

Paris'teki terör saldırıları sonrasında Belçika-İspanya ve Almanya-Hollanda hazırlık maçlarının iptal edilmesinin ardından, futbol dünyasının en gözde maçlarından biri olan Real Madrid-Barcelona karşılaşması için güvenlik önlemleri olağanüstü düzeye çıkarıldı.



Geride kalan "El Clasico"lardan farklı olarak bu kez güvenlik önemleri iki kat artırılırken, bin 200'ü ulusal polis olmak üzere 2 bin 500'den fazla güvenlik personelinin görev alacağı belirtildi. Maçı izleyecek basın mensuplarına bile akreditasyonlarını sabah almaları yönünde uyarılar yapıldı.



İki takım da tam kadro

La Liga'da haftanın en önemli maçı öncesinde, iki takım da sakatlık sorunu yaşamıyor.



Real Madrid'de sakatlıkları geçen Benzema, kaleci Keylor, James, Sergio Ramos hafta içinde sorunsuz bir şekilde takıma dahil oldu. Real Madrid bu sezon ikinci kez tam takım bir maça hazırlandı.



Barcelona'da ise yaklaşık 2 ay süren sakatlıktan çıkan Lionel Messi ve baldır kaslarında ağrıları olan Hırvat Rakitic, hafta boyunca takımla antrenman yaptı.



Benitez'e göre favori Real Madrid

Maç öncesi yapılan son antrenmanın ardından basın toplantısı düzenleyen Real Madrid Teknik Direktörü Rafael Benitez, "Kendi taraftarımız önünde oynayacağız. Favori olduğumuza inanıyorum. Karşımızda büyük bir takım var ama kendimize güvenerek maça hazırlandık. Real Madrid, saldırmalı, rakip kaleye gitmeli ve gol atmalıdır. Biz rakibe pek bakmıyoruz. Real Madrid, karşılaşacağımız takıma bağlı kalmaksızın, saldırarak kazanmaya çalışmalıdır" şeklinde konuştu.



"El Clasico"da alınacak olası bir kötü sonucun Real Madrid'deki geleceğini etkilemeyeceğini ifade eden Benitez, "Otuz yıldır futbol takımlarını çalıştırıyorum. Yarın da aynı şekilde takımımı yöneteceğim. La Liga şampiyonluğunu sonuna kadar kovalamak için çok önemli bir 3 puanı almaya çalışacağım" dedi.



Real Madrid teknik direktörü ayrıca, 12 günlük sakatlıktan çıkan kaleci Keylor'un yarın ilk 11'de sahada yer alacağını, omuzunda sakatlığı olmasına rağmen fedakar bir şekilde hazırlanan Sergio Ramos'un yine kaptanlık bandını takacağını ancak kadroya alınan Benzema'yı oynatıp oynatmama konusunda henüz karar vermediğini söyledi.



Madrid'de TSİ 19.15'te başlayacak "El Clasico" öncesinde Barcelona 27 puanla lider, Real Madrid ise 24 puanla ikinci sırada bulunuyor.



"
El Clasico
" öncesi istatistikler

- Santiago Bernabeu Stadı'nda bu zamana kadar oynanan 85 "El Clasico"nun 52'sini Real Madrid, 18'ini Barcelona kazanırken, 15 maç beraberlikle sonuçlandı.



- "El Clasico"larda hat-trick yapan tek futbolcu Messi olurken, Arjantinli futbolcu 2007'de Nou Camp'ta 2014'te de Santiago Bernabeu'da Real Madrid'e üçer gol atmıştı.



- Santiago Bernabeu'daki "El Clasico"larda bu zamana kadar en çok çıkan skor, 18 kezle 2-1 Real Madrid lehine olmuştu.



- Barcelona'ya karşı oynanan bir maçta Real Madrid'in 43. teknik direktörü olacak Rafael Benitez, kariyerinde ilk kez "El Clasico" oynayacak.



- Real Madrid ve Barcelona, İspanyol futbolunun en çok karşılıklı maç oynayan takımları oldu. İki ekip ligde 170, Kral Kupası'nda 34, İspanya Süper Kupası'nda 12, Şampiyonlar Ligi'nde 8 ve diğer Avrupa kupalarında 6 olmak üzere bu zamana kadar toplam 230 kez karşı karşıya geldiler.



- "El Clasico"larda en farklı galibiyeti 1943 yılında Real Madrid, Barcelona'yı 11-1 yenerek elde etmişti.



- En son 2002 yılında bir "El Clasico" maçı golsüz sonuçlandı. Nou Camp Stadı'nda oynanan bu maç, Barcelonalı taraftarların, Real Madrid'e transfer olan Luis Figo'yu protesto etmek için sahaya attıkları kesik domuz başı ile hafızalarda yer etmişti.



- La Liga'da gol krallığı yarışının ilk iki sırasında Barcelonalı Neymar (11) ve Luis Suarez (9) bulunurken, Real Madridli Cristiano Ronaldo (8) üçüncü sırada yer alıyor.




#El Clasico
#barcelona
#real madrid
8 yıl önce