|

El ele tatile

Eren Derdiyok'un penaltı golüne 3 dakika sonra cevap veren Trabzonspor, forvet yokluğu çektiği gecede tek golünü Mustafa Yumlu ile buldu. Kasımpaşa Eren ve Scarione ile net fırsatları kaçırdı. İki takım da birden fazlasını atamayınca kazanan çıkmadı.

Yeni Şafak ve
06:00 - 27/12/2015 Pazar
Güncelleme: 06:26 - 27/12/2015 Pazar
Yeni Şafak

Süper Lig'de ilk yarının son maçına Kasımpaşa deplasmanında çıkan Trabzonspor, sahadan beraberlikle ayrıldı: 1-1. Maçta iki gol de duran toplardan gelirken, daha net pozisyonları kaçıran takım Kasımpaşa oldu. 17. dakikada Cavanda, Castro'yu ceza sahasında düşürürken, hakem penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Eren, topla kaleciyi farklı köşelere gönderdi: 1-0. 20'de Mehmet Ekici'nin kullandığı kornere iyi yükselen Mustafa Yumlu, maça beraberliği getirdi: 1-1. 32'de Castro'nun pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Scarione'nin sol çaprazdan vuruşunu Onur, çeldi. 36'da Trabzonspor ceza sahası içerisinde yaşanan karambolü iyi değerlendiren Scarione'nin şutunda top direkten auta çıktı. 39'da Kasımpaşa'nın kazandığı frikikte topun başına geçen Scarione'nin sert şutunu Onur çatal üzerinde çeldi.



SCARİONE ZORU BAŞARDI


59'da Castro'nun sağ kanattan çizgiye inerek içeriye açtığı topta Scarione, boş kale yerine auta vurdu. 67'de Mustafa Yumlu'nun uzaklaştırmak istediği top Adem'e pas olurken, Adem'in şutunda Onur başarılıydı. 80'de kaleci Ramazan kalesini terk etti, Mehmet Ekici, sol çaprazdan sert bir vuruşla topu boş kaleye göndermek istedi; savunmadan döndü. 85'te Scarione'nin sert ve düzgün şutunda top direk dibinden auta çıktı; Trabzonspor rahat nefes aldı.



Protokolde Trabzon ağırlığı






Trabzonspor'un Kasımpaşa deplasmanına bordo-mavili taraftarlar yoğun ilgi gösterirken, protokol tribünü de Trabzon ağırlıktaydı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, karşılaşmayı oğlu Ahmet Akif ile birlikte izledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın torunu Ahmet Akif, maçı Trabzonspor formasıyla takip etti. Eski başkanlardan Nuri Albayrak ve Mustafa Günaydın'ın yanı sıra Trabzonspor eski teknik direktörlerinden Ziya Doğun, eski futbolculardan Hasan Özer ve Orhan Kaynak ile GSGM eski Genel Müdürü Mehmet Atalay, maçı izleyenler arasındaydı.



Mbia: Daha iyi döneceğiz


Kasımpaşaspor maçı sonrası açıklamalarda bulunan Mbia, “Kazanmak istiyorduk. Ancak karşımızda iyi bir takım vardı ve bu sonuç ortaya çıktı. Şimdi tatile çıkacağız ve kafamızı dağıtarak daha iyi geri döneceğiz. Aklımız biraz tatildeydi, ailemizle geçireceğimiz zamandaydı' diye konuştu.



30'u bir türlü geçemiyor


İlk yarıyı 24 puanla 9. sırada bitiren Trabzonspor, son 5 sezonda 30 puanın altında kaldı. Bordo-mavililer, en çok 2013-2014 sezonunda 27 puan toplamıştı. Karadeniz temsilcisi, 2010-2011 sezonunda ise ilk yarıda 42 puanla liderdi.





#Süper Lig
#Trabzonspor
#Eren Derdiyok
8 yıl önce