|

Eledik yine eleriz

A Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde karşılaştığı Hırvatistan'la eşleşti. Ay-yıldızlılar Viyana'da yapılan finallerdeki unutulmaz maçta uzatmanın son dakikasında beraberliği bulmuş, rakibini penaltılarla yenip yarı finale adını yazdırmıştı

00:00 - 14/10/2011 Cuma
Güncelleme: 00:30 - 14/10/2011 Cuma
Yeni Şafak
Eledik yine eleriz
Eledik yine eleriz

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri play-off turu kuraları Polonya'nın Krakow kentinde çekildi. A Milli Takım play-off turunda Hırvatistan'la eşleşti. Millilerin, play-off turundaki ilk maçı 11-12 Kasım tarihinde Türkiye'de, rövanş karşılaşması ise 15 Kasım tarihinde Hırvatistan'da oynanacak. Türkiye, Hırvatistan ile daha önce 4 maç yaptı. Türkiye, 2'si resmi, 2'si özel geride kalan 4 maçtan 1'ini kaybederken, 3'ünde berabere kaldı, rakibi karşısında penaltılar hariç henüz galibiyet elde edemedi. Taraflar arasındaki en önemli maç ise EURO 2008'de, Viyana'daki Ernst Happel Stadı'ndaki çeyrek final karşılaşması oldu. 20 Haziran 2008'deki maçın normal süresi 0-0 berabere sonuçlandı. Uzatmaların 118. dakikasında Hırvatistan, Klasnic'in attığı golle 1-0 öne geçerken, milli takım tam maç bitti denildiği anda, son dakikada Semih ile durumu 1-1'e getirdi ve maçı penaltılara taşıdı. Milli Takım, penaltılarda Arda, Semih ve Hamit Altıntop ile 3 gol bulurken, Hırvatistan Modric ve Petric'in ayağından 2 penaltı kaçırdı ve milliler maçtan 4-2 galip ayrılıp adını yarı finale yazdırdı. Play-off turunda rakiplerine üstünlük sağlayacak ülkeler Ukrayna ve Polonya'da 8 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasındaki EURO 2012 finallerinde oynama hakkını elde edecekler.


HIRVATiSTAN'IN KADROSU

KALECİLER:
Stipe Pletikosa (FC Rostov), Danijel Subasic (Hajduk Split), Ivan Kelava (Dinamo Zagreb).
DEFANS OYUNCULARI:
Darijo Srna (Shakhtar Donetsk), Vedran Corluka (Tottenham), Sime Vrsaljko (Dinamo Zagreb), Dejan Lovren (Lyon), Josip Simunic (Dinamo Zagreb), Ivan Strinic (Dnipro), Gordon Schildenfeld (Eintracht Frankfurt), Domagoj Vida (Dinamo Zagreb).
ORTA SAHA OYUNCULARI:
Ognjen Vukojevic (Dinamo Kiev), Ivan Rakitic (Sevilla), Tomislav Dujmovic (Dynamo Moscow), Luka Modric (Tottenham), Milan Badelj (Dinamo Zagreb), Niko Kranjcar (Tottenham), Mato Jajalo (FC Köln), Ivan Perisic (Borussia Dortmund).
FORVET OYUNCULARI:
Mario Mandzukic (Wolfsburg), Eduardo Da Silva (Shakhtar Donetsk), Nikica Jelavic (Rangers), Nikola Kalinic (Dnipro), Ivan Klasnic (Bolton)

Çetin: Rakibimizi tanıyoruz

A Milli Takım Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin, play-off turunda eşleştikleri Hırvatistan'ı yakından tanıdıklarını söyledi. Çetin, Hırvatistan ile 2008'de Avrupa Şampiyonası'nda çok önemli bir maç oynadıklarını hatırlatarak, “Bireysel oyuncu kalitesi üst düzeyde. Ancak maça iyi şekilde hazırlanacağız” dedi.


Gümüşdağ: Şansımız yüksek

Futbol Federasyonu Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Milli Takım'ın 2012 Avrupa Şampiyonası finallerine gitme şansının yüksek olduğunu söyledi. Gümüşdağ, “Şanslar eşit. Avrupa Şampiyonası'na giden taraf olacağız. Futbolcularımız bir ay içinde psikolojik ve fizik olarak daha iyi hazırlanacaklardır” dedi.



13 yıl önce