|

Elektrikçiler ve marangozlar dünya devlerine karşı!

Milyonlarca euro'luk takımların çarpıştığı Şampiyonlar Ligi, birinci ön eleme turu maçlarıyla başladı. Sekiz takımın yer aldığı bu turda kadrosunda işçi, memur, marangoz bulunduran amatör takımlar da yer alıyor. Bazı takımlarsa temsil ettiği ülkede bile yer almıyor!

Yeni Şafak ve
13:03 - 1/07/2015 الأربعاء
Güncelleme: 10:18 - 1/07/2015 الأربعاء
Yeni Şafak

Ş

ampiyonlar Ligi birinci ön eleme turunda yer alan sekiz takımın çoğu amatör veya yarı profesyonel... İşte bu sekiz ekip ve onları özel kılan yönleri...



Lincoln Red Imps (Cebelitarık):

Takımda mesleği futbolcu olan tek isim Liam Walker. Bunun dışında futbolcular arasında gümrük memuru, memur, inşaat işçisi, kargo taşımacısı olanlar var. Kırmızı-Beyazlılar'ın kadrosunda ayrıca üç kardeş (Lee, Ryan ve Kyle Cascario) bulunuyor.



B36 Torshavn (Faroe Adaları):

Profesyonel futbolun olmadığı Faroe Adaları'nda tüm oyuncuların futbol dışında işleri var. Jakup Borg bir otomobil tamirhanesine sahip, burada takım arkadaşı Hogni Eysturoy'un patronu! Kaleci Tordur Thomsen yakında öğretmen olacak. Stoper Odmar Daero marangoz, orta saha Roaldur Jakobsen elektrikçi, Senegalli forvet Ibrahima Kamara ise fırında çalışıyor.




SS Folgore (San Marino):

Nüfusu 1000'i bile bulmayan Falciano kasabasının takımı Folgore'nin birçok futbolcusu amatör. Bununla beraber bu amatör oyuncuların bir kısmı milli ve San Marino için de ter döküyor.





FC Santa Coloma (Andorra):

Takımdaki çoğu futbolcu yarı-profesyonel olsa da Andorra'nın en güçlü ekibi olan Santa Coloma'nın Juvenal, Marc Pujol gibi profesyonel oyuncuları da var. Mavi-Beyazlılar geçen yıl kalecileri Eloy Casals'ın uzatmalardaki golüyle Ermenistan'ın Banants ekibini elemiş ve Avrupa kupalarında tur atlama başarısı gösteren ikinci Andorra ekibi olmuştu. Bu zaferin kahramanı Casals da bir part-time oyuncu ve Andorra Futbol Federasyonu'nda çalışıyor.



Crusaders (Kuzey İrlanda):

'Haçlılar' yarı profesyonel bir kulüp. Kadrosunda bu işi profesyonel olarak yapan, milli takıma çağırılan isimler çoğunlukta olsa da amatör oyuncular da mevcut.



Levadia Tallinn (Estonya):

Estonya Süper Ligi Meistriliiga'da amatör ve yarı profesyonel takımların oynamasına müsaade ediliyor ancak Levadia bunlardan biri değil. Yeşil-Beyazlılar'ın kadrosunda Mısırlı, Finli, Belaruslu, Slovak ve Rus oyuncular da bulunuyor. Levadia 2009-2010 sezonunda Avrupa Ligi'nde play-off turunda Galatasaray'la eşleşmiş ve rakibine 1-1, 0-5'lik skorlarla elenmişti.


The New Saints (Galler):

Ülkenin son yıllardaki en başarılı kulübü olan The New Saints (Eski ismi Total Network Solutions'tı) ironik şekilde bir Galler takımı değil. TNS'nın bulunduğu Oswestry kenti İngiltere sınırları içinde...



Pyunik (Ermenistan):

Doğu komşumuz Ermenistan'ın şampiyonu ve en popüler ekibi Pyunik, Şampiyonlar Ligi birinci ön eleme turundaki en profesyonel ekip durumda.


#Lincoln Red Imps
#SS Folgore
#FC Santa Coloma
#Crusaders FC
#Levadia Tallinn
#The New Saints FC
#Pyunik
#Şampiyonlar Ligi
#Birinci Ön Eleme Turu
٪d سنوات قبل