|

Emirates'e Arsenal damgası

Emirates Cup'ın şampiyonu Celtic'i 3-2 yenen Arsenal oldu.

00:00 - 2/08/2010 Pazartesi
Güncelleme: 10:38 - 2/08/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Emirates'e Arsenal damgası
Emirates'e Arsenal damgası

Dördüncüsü düzenlenen ve Arsenal'in ev sahipliği yaptığı Emirates Cup'ta şampiyon Arsenal oldu. 2007 ve 2009 yıllarında da bu kupayı müzesine götüren İngiliz temsilcisi 3. kez mutlu sona ulaştı. Arsenal'in yanı sıra kupayı müzesine götüren tek takım Hamburg.


NTV SPOR'dan yayınlanan, Milan, Celtic, Lyon ve Arsenal'in mücadele ettiği kupa, finalde Celtic'i 3-2 ile geçen Arsenal'in oldu. Karşılaşmaya Arsenal iyi başladı. Walcott'un getirdiği topa Meksikalı Carlos Vela son anda ayak koydu ve takımını 1-0 ön geçirdi. İlk yarının son dakikasında ise izleyenler çok güzel bir gol seyretti. Rosicky'nin çıkardığı topa gelişine Bakari Sagna sert ve düzgün vurdu, ilk yarının skorunu belirledi: 2-0


Karşılaşmanın ilk yarısında Celtic karşısında oyunu domine eden ve neredeyse İskoç rakibine atak şansı vermeyen Arsenal ikinci yarıya da hızlı başladı. Henüz 50. dakikada yine Walcott'un pasında yıldız isim Nasri kolay bir şekilde ağları sarstı. Skoru 3-0'a getiren Arsenal bu golden sonra kalesinde pozisyonlar vermeye başladı. Almunia'nın kalesine etkili bir şekilde gelen Celtic önce 73. dakikada Darly Murphy'nin attığı golle farkı ikiye indirdi, 83. dakikada ise Sung Yueng Ki'nin golüyle beraberlik golüne çok yaklaştı:3-2. Bunun yanı sıra Celtic'te Yunan golcü Samaras bir penaltı vuruşundan da yararlanamadı.


Celtic kalan dakikalarda aradığı golü bulamayınca şampiyon Arsenal oldu. Eğer Celtic skoru 3-3'e getirebilseydi şampiyon İskoç ekip olacaktı.


(NTVSPOR)

14 yıl önce