|

Emre kararından vazgeçti

İngiltere Federasyonu tarafından hakkında ırkçılık soruşturması açıldığında, “Ceza alırsam, Ada'da oynanam” diyen Emre, Newcastle Başkanı Shepherd ve taraftarların desteği sonucu bu kararından döndü.

00:00 - 18/01/2007 Perşembe
Güncelleme: 01:21 - 18/01/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Emre kararından vazgeçti
Emre kararından vazgeçti

Everton karşılaşmasında rakip kaleci Tim Howard'a “ırkçı” sözler sarf ettiği öne sürülen Emre Belözoğlu'na, kulübün ve taraftarları büyük destek veriyor. Futbolcunun İngiltere'de bulunan menajeri Ahmet Bulut, Newcastle takımının sahibi Freddy Shepherd ile görüştüğünü ifade ederek, “Kendisi bana Emre'nin arkasında olduğunu ve ona inandığını söyledi. Emre'nin bu sözleri söylediğine inanmadıklarını belirtti. Shepherd, 'Emre ceza alsa da, almasa da yüzde 100 arkasındayız. Hiçbir yere gitmesine de izin vermeyiz' dedi. Emre suçlu da bulunsa kulüp ondan vazgeçmiyor” şeklinde konuştu.


TERİM'DEN EMRE'YE DESTEK

Emre'nin, başkan Shepherd ve taraftardan gördüğü yakın ilgi ve destekten sonra bu kararı aldığını anlatan Ahmet Bulut, ayrıca Türkiye'de de medyanın kendisine verdiği destekten dolayı Emre'nin teşekkür ettiğini dile getirdi. Kulübün, Emre için en iyi avukatı tuttuğunu kaydedildi. Emre, 29 Ocak tarihine kadar savunma verecek. Öte yandan Emre'ye, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'den destek geldi. Terim, şunları kaydetti: “Maç içinde her zaman sürtüşme olur. Yine bir siyahi oyuncu olan tMartins ile birlikte Emre gerginliği tatlıya bağlamış. Türkiye ile ırkçılık bağdaşmaz. Bu olay büyütülmemeli.”


Halil: Bize de ırkçı saldırı oldu

İngiltere'de Emre hakkındaki ırkçılık soruşturmasına, Schalke 04 takımında top koşturan Halil Altıntop'tan tepki geldi. Emre'ye yönelik suçlamaları gazetelerden öğrendiğini ifade eden Halil, “Bundesliga'daki maçlarda da bize ırkçı laflar atılıyor. Hem de kaç kez oldu bu. Mesela bana bir futbolcu hem de dört beş kez 'pis Türkler' (Scheiss Türke) 'hepiniz aynısınız' gibi laflar söyledi, ancak biz bu lafların maçın hırsından söylediğini düşündük. Büyütmedik” dedi.





17 yıl önce