|

Emre PFDK’da TFF en az 3 maç istedi

Fenerbahçe Kulübü, çirkin ve kötü tezahürattan; Emre Belözoğlu da sportmenliğe aykırı hareketten PFDK’ya sevk edildi. TFF Hukuk Kurulu, Emre’nin en az 3 maç ceza almasını istedi

Yeni Şafak
04:00 - 3/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 02:20 - 3/12/2014 Çarşamba
Diğer
Eskişehirspor maçında hakemlere yönelik el hareketleri ve “Allan belanızı versin, Allah sizi bildiği gibi yapsın” şeklindeki sözleri nedeniyle direkt kırmızı kart gören Emre Belözoğlu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Fenerbahçe Kulübü de maçta çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK’lık oldu. Aynı maçta iki ceza tehlikesiyle karşı karşıya kalan sarı-lacivertliler, çirkin ve kötü tezahürattan aynı sezon içerisinde ikinci kez kurula sevk edilirken, bunun karşılığı 100 bin TL ceza olacak. Emre içinse sportmenliğe aykırı hareketten dolayı en az 3 maç men cezası çıkması bekleniyor. 

HAKARETİN KARŞILIĞI 3 İLA 7 MAÇ

Hakemin raporunda yer alan “Allah belanı versin” ifadesinde yola çıkan TFF Hukuk Kurulu, “Bu bir hakarettir, bunun için en az 3 maç gerekir” düşüncesine sahip. Disiplin Talimatı’nın 41. Maddesi gereği hakarete 3 ila 7 maç men söz konusu. TFF Hukuk Kurulu da Emre’nin en az 3 maç ceza almasını istedi. 

PEKTEMEK’E 2, OKAN BURUK’A 1

Karabük maçında kırmızı kart gören Mustafa Pektemek'in kural dışı hareketten, G.Saray'ı ağırlayan Gaziantepspor'un ise çirkin ve kötü tezahürattan PFDK'ya sevki gerçekleşti. Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk'un da sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle PFDK'lık olduğu ifade edildi. 
#Eskişehirspor
#Emre Belözoğlu
#PFDK
9 yıl önce