|

En acı doğum günü

Belçika’da olduğu gibi dün de ikinci yarının hemen başında öne geçen siyah-beyazlılar, ucuz hatalarla rakibine teslim oldu. 61’de De Sutter’in golüyle başlayan hatalar zinciri, 90’da Mbombo’nun 3. golüyle son buldu; UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final göz göre göre gitti,

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/03/2015 Cuma
Güncelleme: 23:30 - 19/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında Beşiktaş kendi sahasında Club Brugge'a ilk maçın kopyası bir şekilde mağlup olarak kupaya veda etmenin büyük üzüntüsünü yaşadı: 1-3. Belçika'da oynanan ilk maçı 2-1 kaybeden siyah-beyazlılar, maça kontrollü başlarken, ceza alanı dışından çektiği şutlarla etkili olmaya çalıştı, ancak rakip ceza alanında çoğalamadı. Rakibi karşısında istediği baskıyı kuramayan Beşiktaş, oyunu kontrol etmekte zorlandı. Club Brugge ise özellikle ani geliştirdiği ataklarda önde De Sutter'i topla buluşturarak rakip kalede gol aradı. 5. dakikada Franco'nun hatasında De Sutter'le gole yaklaşan Belçika temsilcisi, 24'te yine aynı oyuncuyla önemli bir pozisyondan sonuç alamadı.



İkinci yarıya etkili giren Beşiktaş akabinde öne geçerken, farkı arttıramayınca tıpkı ilk maçta olduğu gibi golleri kalesinde gördü. 48'de ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Motta, sağ üst köşeye harika bir şutla topu ağlarla buluşturdu: 1-0. Golden sonra Club Brugge biraz daha açık oynamaya başlarken, Beşiktaş defansının hatalarını iyi değerlendirerek maçı kazandı. 61'de Simons'un kafayla indirdiği topu kontrol eden De Sutter, savunmanın da bir anda eksik kalmasından faydalanarak ceza alanına girdi ve topu Tolga'nın solundan ağlara gönderdi. 79'da Refaelov'un ara pasında Tolga ile karşı karşıya kalan Mbombo takımını 2-1 öne geçirirken, 90'da maçın skaorunu belirledi: 1-3.



Böyle hata olmaz ki!


Tam 1 ay sonra kaleye geçen Tolga Zengin'in yaptığı hata taraftarları isyan ettirdi. Siyah-beyazlı takım 48. Dakikada Motta'nın füzesiyle öne geçti, 61'de Tom De Sutter'in golüne engel olamadı ve skor 1-1'e geldi. Bu pozisyonda Beşiktaş'ın milli file bekçisinin yaptığı hata gündeme oturdu. Savunmanın arkasına sarkan 29 yaşındaki De Sutter kaleye doğru giderken ileri çıkmakta kararsız kalan Tolga, topu filelerinde gördü. Taraftarlar, sonraki pozisyonlarda top her Tolga'ya geldiğinde milli eldiveni ıslıklayarak protesto etti.



Sahaya inen taraftar Bilic'e gitti!


Beşiktaş-Club Brugge maçında şok bir olay yaşandı. Bir taraftar, sahaya girerek teknik direktör Slaven Bilic'in yanına indi. Kritik müsabakanın 83. dakikasında gerçekleşen olayda güvenlik güçleri sahaya girerek durumu kontrol altına aldı. Karşılaşmayı naklen yayınlayan Star TV ise UEFA kuralları gereği bu olayı ekranlara getiremedi.



Çebi heyecana dayanamadı


Gün boyunca futbol takımıyla birlikte olan, takımı maça motive etmeye çalışan İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi, heyecanına yenik düştü. Tansiyonu yükselen Çebi, doktorların uyarısına rağmen maçı izledi. Çebi, maç öncesinde doktor kontrolünden geçti. Beşiktaş yönetimi ve diğer branşlardaki sporcular tam kadro tribündeydi.



Olimpiyat alev alevBeşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Club Brugge ile oynadığı rövanş maçı kulübün 112. kuruluş yıldönümüne denk gelince coşku ikiye katlandı. Olimpiyat Stadı'na erken saatlerde akın eden taraftarlar, çeşitli etkinliklerle '19.03' kutlamaları yaptı. Stadın önünde toplanan binlerce taraftar, kulübün kuruluşunun 112. yıl dönümünü saat 19.03'ü gösterdiğinde meşaleler yakarak ve tezahüratlar yaparak kutladı. 5 bin meşalenin yakıldığı kutlamalar çerçevesinde havai fişek gösterisi de yapıldı. 112. yıl kutlamalarıyla coşkulu bir şekilde maç saatini bekleyen siyah-beyazlı taraftarlar, stat kapılarının açılmaya başlamasından itibaren tribünleri hınca hınç doldurdu. Olimpiyat Stadı, tarihi günlerinden birini yaşarken, tribünlerde tam 65 bin 110 seyirci vardı. Taraftar sayısı 70 binin altında kalınca 2012'de oynanan Manchester United-Ajax maçına ait 67 bin 328 kişilik rekor kırılamadı.






#Beşiktaş
#Club Brugge
#UEFA Avrupa Ligi
9 yıl önce