|

En büyük etken Müslümanlık

Trabzonspor’un Fransa ekibi Loirent’ten kadrosuna kattığı Zargo Toure imza töreninde, “Türkiye’yi, Müslüman bir ülke olması nedeniyle ikinci evim olarak görüyorum. İnsanın kendisini rahat ve güvende hissetmesi önemli. Müslüman bir ülkeye gelmiş olmaktan dolayı kendimi mutlu hissediyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:30 - 1/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Zargo Toure
Zargo Toure

Trabzonspor, Fransa Ligi ekibi Loirent’ten transfer ettiği Zargo Toure ile Trabzon’un Ayasofya Müzesi’nde düzenlediği törenle 3 yıllık sözleşme imzaladı. Törene kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, kulüp genel sekreteri Ömer Sağıroğlu ve futbolcu Zargo Toure ve oyuncunun babası Djibril Toure de katıldı.

Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu törende yaptığı açıklamada, transfer döneminde az sayıda, ihtiyaç olan bölgelere oyuncu katmayı planladıklarını belirterek, “Hem takım kadrosu hem kulübün ekonomik konumu bunu gerektiriyordu. Yeni katılan arkadaşımız da savunmanın merkezinde görev yapıyor, geçmişte bu konuda başarılı bir spor hayatı var. İzleme komitemizin kanaati ve önerisiyle anlaşma sağladık. Umuyor ve diliyorum ki Trabzonspor’da çok başarılı olacak, Trabzonspor’un bir eksiğini tamamlamış olacak” dedi.

TRABZONSPOR, TRABZON İÇİN VAR

İmza törenini de Trabzon’un önemli tarihi eserlerinden Ayasofya önünde yaptıklarını belirten Hacısalihoğlu, “Trabzonspor, Trabzon’a katkı sağlamak için var. Transfer törenlerimiz vesilesi ile Trabzon turizmine bir katkımız olursa bundan da ayrıca mutluluk duyarız. Ben oyuncumuza başarılar diliyorum. Ondan büyük beklentilerimiz var. Bunlara cevap vereceğine inanıyoruz. Trabzon’un tarihi ve turistik anlamda önemli yerleri var. Mesela Sümela Manastırı, Boztepe, Atatürk Köşkü, Uzungöl var. Geçmişte de buralarda imza törenleri yapmıştık. Tekrar yapabiliriz ancak bu sene bunların hepsini gezmek mümkün değil. Çünkü aşağı yukarı transferi sonlandırdık gibi bir şey. Çok büyük bir şey olmazsa bu seneki transferi tamamladık” diye konuştu.

TÜRKİYE LİGİ BANA UYGUN

Zargo Toure ise bordo-mavili takımda bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Toure, “Burada olmaktan, arkadaşlar arasına katılmaktan, Trabzonspor gibi büyük bir kulüpte oynayacak olmaktan dolayı çok mutluyum. İnanıyorum çok başarılı bir yıl olacak. Türkiye’de oynayan arkadaşım Issiar Dia, Trabzonspor’un çok büyük kulüp olduğunu söyledi ve buraya gelmemde çok önemli etkisi oldu. Daha önceden Türkiye ligi ve takımlarını, Trabzonspor’u takip ediyordum. Bana uygun bir lig. Gelmemdeki diğer etken ise gelecekte milli takımda oynamak. Türkiye’yi, Müslüman bir ülke olması nedeniyle ikinci evim olarak görüyorum. İnsanın kendisini rahat ve güvende hissetmesi önemli. Müslüman olarak, Müslüman bir ülkeye gelmiş olmaktan dolayı kendimi mutlu hissediyorum” ifadelerini kullandı.

  • İLK YIL 650 BİN
    EURO ALACAK
  • Geçen sezon Fransa’nın Lorient takımında forma giyen 28 yaşındaki stoper Zargo Toure, Trabzonspor ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 3 yıllık sözleşme imzalandı. Senegalli futbolcu, ilk yıl 650 bin Euro, ikinci sene 550 bin Euro, üçüncü yılın opsiyonu kullanılması halinde 650 bin Euro alacak. Toure, her sezon minimum 25 lig maçında ilk 11’de başlarsa ilave omarak 50 bin Euro bonus ücreti alacak. Kadrosunda eksik olan bölgelerin transferlerini tek tek açıklayan Karadeniz ekibi, stoper hattına yaptığı ikinci transferle bu sıkıntıyı da çözmüş oldu. Bordo-mavililer, daha önce 22 yaşındaki İranlı stoper Majid Hosseini ile 3+1 yıllık, kanat oyuncusu Vahid Amiri ise 2 yıllık sözleşme imzalamıştı.
#Zargo Toure
#​Trabzonspor
6 yıl önce