|

En iyi 10'da 2 Fenerli

UEFA, Devler Ligi'nde oynanan grup maçları sonunda atılan 267 gol arasından “Top 10”u belirledi. Deivid İnter'e, Alex CSKA Moskova'ya attığı gollerle listede ilk üçe girmek için dünya yıldızlarıyla yarışacak.

00:00 - 16/12/2007 Pazar
Güncelleme: 23:07 - 15/12/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
En iyi 10'da 2 Fenerli
En iyi 10'da 2 Fenerli

F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi'nde tarihinde ilk kez ikinci tura çıkarken bu başarısıyla da Avrupa'nın elit kulüpleri arasında gösteriliyor. Avrupa'daki 200 kulüp içinde ilk 9 arasında yer alan sarı-lacivertliler, UEFA'daki tüm listelerde zirveye oynuyor. Avrupa'da rakiplerinin korkulu rüyası haline gelen F.Bahçe, UEFA'nın Şampiyonlar Ligi grup maçları sonunda yaptığı değerlendirmede en güzel 10 gol sıralamasında iki oyuncusuyla yarışıyor. UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde oynanan grup maçları sonunda atılan 267 gol arasında, ilk üçü belirlemek için 'TOP 10' listesini açıkladı. UEFA'nın resmi internet sitesi uefa.com'da yaptığı listede Fenerbahçeli Deivid ile Alex de ilk üçe girmek için yarışacak.

LİSTEDE YILDIZLAR VAR

F.Bahçeli Alex ve Deivid'in golleri, Milanlı Pirlo ve Seedorf, Barcelonalı Lionel Messi, Marsilyalı Mathieu Valbuena, Portolu Tarık Sektioui, İnterli Zlatan İbrahimoviç, Manchester Unitedli Ronaldo, Bencifalı Maxi Pereira gibi oyuncuların bulunduğu listede ilk üçe girecekler arasında aday gösterildi. Deivid, F.Bahçe'nin Kadıköy'de İnter'i 1-0 yendiği karşılaşmada attığı golle listede kendisine yer buldu. Kaptan Alex ise sarı-lacivertli takımın Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki son CSKA Moskova karşılaşmasında attığı harika golle ilk üç için yarışmaya hak kazandı. İlk 10'de yer bulan Alex ve Deivid, ilk üçe girmek için dünyanın ünlü isimleri arasından zirveye çıkmak için mücadele verecek.

EN GÜZEL 10 GOL

Andrea Pirlo: Milan'ın yıldızı, İtalyan ekibinin 2-1 kazandığı Benfica maçında 20 metreden attığı frikik golüyle listede.

Lionel Messi: Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu, Lyon maçında kendi geliştirdiği atağı golle bitirerek listeye girdi.

Deivid: F.Bahçe'nin Kadıköy'de 1-0 kazandığı İnter maçında topa ceza sahasında gelişine yarım vole vuran Deivid'in golü en iyiler arasında yer aldı.

Mathieu Valbuena: Marsilya'nın Liverpool'u devirdiği maçta ceza sahası yayı üzerinden attığı golle listede.

Seedorf: Hollandalı yıldız, 4-1 kazanılan Shakhtar Donetsk maçında defanstan seken topu 25 metreden harika bir vuruşla filelere göndererek listeye girdi.

Tarik Sektioui: Porto'nun Marsilya'yı 2-1 yendiği maçta orta sahadan aldığı topu rakiplerini geçerek attığı golle listede.

Zlatan Ibrahimoviç: İnter'in İsveçli yıldızı, CSKA maçında ceza sahası dışından sert şutunda bulduğu golle sıralamada.

Cristiano Ronaldo: M. United'ın S. Lizbon'u 2-1 yendiği maçta 25 metreden attığı firirik golüyle bu listede yer aldı.

Maxi Pereira: Benfica'nın, Milan'la berabere kaldığı maçta, Portekiz ekibinin ceza sahası dışından vuruşunda bulduğu golle ilk 10'da yer buldu.

Alex: F.Bahçe'nin CSKA'yı 3-1 mağlup ettiği maçta yaklaşık 25 metreden harika vuruşunda attığı golle listede yer aldı.


'Sizin yerinizde olsam F.Bahçe'yi istemem'

İnter'in Arjantinli yıldızı Cambiasso, Fenerbahçe ile eşleşmek isteyen İspanyol ekiplerini uyararak, “Türk ekibi

her herhangi bir takımı rahatça çaresiz bırakabilir” dedi.

İnterli Cambiasso, İspanyol Elmundo Gazetesi'ndeki köşe yazısında, “İspanyol olsam eminim ki, rakip olarak F.Bahçe'yi seçmem” dedi. Cambiasso, F.Bahçe'nin, İspanyol takımları için çok güçlü bir rakip olacağını ifade ederek, “Brezilyalı futbolcuların temeline dayanan futboluyla çok iyi bir takım. Başta Roberto Carlos olmak üzere, Brezilyalı futbolcuları F.Bahçe'ye bir kimlik kazandırıyor” yorumunda bulundu. l Başarılı futbolcu, R. Carlos'a da övgüler yağdırarak, “Şampiyonlar Ligi tarihinde önemli sayfalar yazmaya devam ediyor” dedi. İnter'in, Şampiyonlar Ligi'nde İstanbul'da F.Bahçe'ye karşı oynadığı maçı hatırlatan Cambiasso, şöyle dedi: “F.Bahçe, çok büyük ve renkli taraftarıyla Türkiye'de oynayacak her yabancı takım için zor bir deplasman. Her hangi bir takımı, F.Bahçe çok rahat bir şekilde çaresiz bırakabilir.”


'Aman kaza olmasın'

Kezman, G.Birliği kadrosuna alınırken, Zico'nun hazır olmadığı için Sırp golcüyü yedek soyunduracağı bildirildi.

AVRUPA maçlarından sonra lige dönüş karşılaşmalarında sıkıntı yaşayan Fenerbahçe, CSKA zaferinin ardından bugün Ankara'da Gençlerbirliği karşısında galibiyet hedefliyor. Geçen hafta lider Galatasaray'ı yenerek aradaki puan farkını kapatan sarı-lacivertliler, Başkent'te kazanarak rakibiyle aradaki bir puanlık farkı korumayı amaçlıyor. Teknik direktör Zico ve futbolcular, karşısında alacakları 3 puanla son maçlardaki galibiyet serisini sürdürmek istediklerini söyledi.

FENERBAHÇE'NİN Gençlerbirliği maçı kadrosunda 20 futbolcu bulunurken, kart cezalısı Deivid'in yanı sıra sakatlıkları devam eden Appiah, Tümer Metin, Deniz Barış, kaleci Serdar ve Gürhan yer almıyor. Brezilyalı hoca, kart cezalısı Deivid'in yerine Gençlerbirliği karşısında Colin Kazım'a 11'de yer verecek. Sakatlığı geçen ve Ankara kafilesine dahil edilen Kezman ise tam olarak hazır olmadığı için yine yedek soyunacak. Forvette Alex ile Semih ikilisi görev yapacak.


Alex, Gençler'i boş geçmiyor

F.Bahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex, G.Birliği maçlarını boş geçmiyor. Sarı-lacivertli takımda 4. sezonunu geçiren başarılı futbolcu, Başkent ekibiyle yapılan 6 karşılaşmanın hepsinde de gol atmayı başardı. 3 sezonda yapılan 6 maçta 6 gol atan ve 2 golün de asistini yapan Brezilyalı futbolcu, bugünkü G.Birliği maçında da Fenerbahçe'yi sırtlamaya çalışacak. Özellikle bu sezon kaptan olduktan sonra müthiş bir performans sergileyen Alex, G.Birliği'ne karşı maç başına 1 gol ortalamasıyla oynuyor.


Ankara'da futbolculara büyük ilgi

Gençlerbirliği maçı için dün Ankara'ya giden F.Bahçe'de futbolcuları, Esenboğa Havaalanı'nda kalabalık bir taraftar topluluğu karşıladı. Taraftarlar, apron kapısından çıkan her futbolcuya tek tek tezahürat yaparak sevgi gösterisinde bulunurken, özellikle Roberto Carlos, Kezman ve idar menajer Volkan Ballı'ya yoğun ilgi göstermeleri dikkati çekti.


4 oyuncu kart sınırında

F.Bahçe'de, G.Birliği maçı öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. 3'er sarı kartları bulunan, Lugano, Kezman, Edu ve Semih 1'er kart daha görürse, ilk yarının son haftasındaki Trabzonspor mücadelesinde cezalı duruma düşecek.


G.Birliği'ne 13 maçtır yenilmiyor

F.Bahçe, G.Birliği karşısında 13 maçtır yenilgi yüzü görmedi. Başkent ekibi önünde ligde son yenilgisini 2000-01 sezonunda Ankara'da 3-1'lik skorla alan sarı-lacivertliler, son 13 maçta kaybetmezken, 9 galibiyet, 4 de barebirlik aldı. İki takım arasında geçen yıl yapılan maçları F.Bahçe 2-0 ve 2-1 kazanmıştı.

16 yıl önce