|

Dünyanın 'en uzaktan atılan golü'

Futbol dünyasının en uzaktan atılan golünü biliyor musunuz? Öyle çok uzak bir zaman değil, sadece 4 sene geçti üstünden. Sizleri Guiness Rekorlar Kitabı'na giren o golün hikayesine götürüyoruz.

Yeni Şafak
17:34 - 28/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 18:01 - 28/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Arthur Boruc, 'dünyanın en uzaktan gol yiyen' kalecisi olarak Guiness Rekorlar Kitabı'na girdi. (2014)
Arthur Boruc, 'dünyanın en uzaktan gol yiyen' kalecisi olarak Guiness Rekorlar Kitabı'na girdi. (2014)

Tarihler 2 Kasım 2013'ü gösterirken, Stoke City kendi evinde Southampton'ı ağırladı. Mücadelenin hemen başında hazırlık pasları yapan ev sahibi takımda kaleci Asmir Begovic topa gelişi güzel bir vuruş yapar. Rüzgarın da etkisiyle kaleye giden topta Southampton Kalecisi Arthur Boruc, dengesini kaybeder ve golü kalesinde görür.

Golü atan Begovic ne demişti?
  • "Harika hissediyorum. Bu rekora sahip olduğum için onur duyuyorum. Ama o vuruşu yaparken golü düşünmemiştim. Bir rekor denemem yoktu. Ancak bunun keyfini çıkartacağım."

Golü yiyen Boruc ne demişti?
  • "Dürüst olmak gerekirse, topun nereye gideceğini kestirecek zamanım olmadı. Artık o anı hatırlamak istemiyorum. Biraz da rüzgarın payı vardı tabii ama yine de takım arkadaşlarımdan ve taraftarlardan özür dilerim. Ne diyebilirim ki? Olan oldu. Şimdi kendimizi toparlama zamanı. Burada kaybettirdiğim iki puanı telafi edeceğime söz veriyorum."



#Guiness Rekorlar Kitabı
#Asmir Begovic
#Artur Boruc
6 yıl önce