|

En yaşlı golcü Miura takımına galibiyeti getirdi

Profesyonel anlamda en yaşlı futbolcu unvanına sahip olan 50 yaşındaki Japon futbolcu Kazuyoshi Miura, attığı golle takımı Yokohama'ya galibiyeti getiren isim oldu.

Yeni Şafak
12:51 - 12/03/2017 Pazar
Güncelleme: 13:13 - 12/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Yokohama'nın 50 yaşındaki oyuncusu Miura daha önce Brezilya'da Santos ve İtalya'da Genoa gibi takımlarda görev yapmıştı.
Yokohama'nın 50 yaşındaki oyuncusu Miura daha önce Brezilya'da Santos ve İtalya'da Genoa gibi takımlarda görev yapmıştı.

Japonya 2. Ligi'nde oynanan Yokohama-Thespakusatsu Gunma maçına ilk 11'de çıkan ev sahibi ekibin 50 yaşındaki oyuncusu Kazuyoshi Miura mücadelenin tek golünü atarak takımına galibiyeti getirdi.



Attığı golle tribünleri ayağa kaldıran Miura, sevinç gösterisinde de ilginç figürler sergiledi.



İşte Miura'nın attığı o gol;






Tarihe geçmişti

Miura profesyonel bir maçta forma giyen en yaşlı futbolcu unvanını kazanmıştı. Takımının V-Varen Nagasaki ile karşılaştığı maçta 50 yaş 7 günlükken görev alan golcü oyuncu Miura, İngiliz Stanley Matthews'a ait rekoru ele geçirmişti.



Brezilya'da Santos ve İtalya'da Genoa gibi takımlarda da görev yapan deneyimli futbolcu Miura, 1990-2000 yıllarında formasını giydiği Japonya Milli Takımı'yla 89 kez sahaya çıkıp 55 gol atmıştı.



















#Kazuyoshi Miura
#Yokohama
7 yıl önce