|

Enes Avrupa'nın en iyisi

Bursaspor''un genç golcüsü Enes Ünal, kendi yaş kategorisinde Avrupa'nın en iyisi olarak gösterildi.

İha
00:00 - 8/08/2013 Perşembe
Güncelleme: 12:00 - 8/08/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Enes Avrupa'nın en iyisi
Enes Avrupa'nın en iyisi

Dünyaca ünlü futbol sitesi olan Goal.com'un İtalya servisi tarafından 1997 doğumlu oyuncuları kapsayan Avrupa'nın en yetenekli oyuncusu sıralamasında yeşil-beyazlıların genç yıldız adayı Enes Ünal ilk sırada yer aldı. Sitenin Enes Ünal'ı tanıttığı yazıda genç golcü için ''Yeni Burak Yılmaz'' tanımlaması yapılırken, Enes'ten beklentilerin yüksek olduğunu ve Burak'tan daha fazla potansiyele sahip olduğunun altı çizildi.

İTALYAN KULÜPLERİ TAKİPTE

Haberde ayrıca, Enes''in futbol sitili Ibrahimovic''e benzetilirken, genç yıldız adayının Chelsea, Manchester City, Manchester United, Borussia Dortmud ve Barcelona gibi dünya devlerinin takibinde olduğuna da yer verildi. Ayrıca Enes'in İtalyan kulüplerininde veritabanında yer aldığı ve Bursaspor''un Avusturya kampında Roma ile oynadığı maçta Sestak'a yaptığı asistle İtalyan kulüplerine de kendini tanıttığı belirtildi.

TARİHE GEÇTİ

Öte yandan genç golcü Enes Ünal, yeşil-beyazlı ekibin UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Vojvodina ile oynadığı mücadelede ilk kez resmi bir maçta görev alarak, kulüp tarihinin en genç forma giyen ismi olmayı başarmıştı. Genç oyuncu ayrıca, Bursaspor''un yeni sezon hazırlıklarının ikinci etabını gerçekleştirdiği Avusturya kampının da yıldızı olmuştu.

Goal.com İtalya servisinin Avrupa'nın en iyi 1997 doğumlu oyuncular listesi ise şöyle:

1-Enes Ünal (Bursaspor)

2- Gedion Zelalem (Arsenal)

3-Youri Tielemans (Anderlecht)

4-Fran Brodic (Dinamo Zagreb)

5-Ezra Valien (Ajax)

11 yıl önce