|

Erciyes'in can simidi Edinho

Spor Toto Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Kayseri Erciyesspor'un, sezon sonuna kadar bedelsiz kadrosuna kattığı Edinho, sergilediği yüksek performansla takımını sırtlamaya devam ediyor. Edinho, oynadığı 12 maçın sekizinde fileleri havalandırdı. Ayrıca Edinho, ligde ikinci yarının en golcü futbolcusu oldu.

Aa
00:00 - 29/04/2014 Salı
Güncelleme: 12:42 - 29/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Erciyes'in can simidi Edinho
Erciyes'in can simidi Edinho

Ara transfer döneminin bitmesine az bir süre kala Portekiz'in Sporting Braga takımından satın alma opsiyonuyla bedelsiz olarak kiralanan Arnaldo Edi Lopes da Silva (Edinho), yeni kulübü Mavi-Siyahlılarda çıktığı 12 maçta atığı 10 gol ve 2 asistle adeta takımının kurtarıcısı oldu.

Son olarak deplasmandaki Eskişehirspor maçında kaydettiği golle takımına çok önemli 3 puan kazandıran 31 yaşındaki Portekizli oyuncu, ligin bitmesine 3 hafta kala Kayseri Erciyesspor'un en güvendiği isim olarak ön plana çıkıyor.

Gol attığı maçlardan 17 puan

Edinho'nun gol attığı maçlarda Kayseri Erciyesspor 17 puan kazandı.

Mavi-siyahlı ekip, golcü oyuncunun fileleri havalandırdığı, Akhisar Belediyespor, Kayserispor, Torku Konyaspor, Elazığspor ve Eskişehirspor maçlarında 3 puanı hanesine yazdırdı.

Kayseri temsilcisi, Edinho'nun gol attığı Çaykur Rizespor ve Sivasspor maçında da 1'er puan kazanırken, sadece Fenerbahçe karşılaşmasında sahadan puansız ayrıldı.

4 maçı boş geçti

Edinho, Kayseri Erciyesspor'da forma giydiği 12 maçın 8'inde fileleri havalandırırken sadece 4 karşılaşmada gol atamadı.

Mavi-siyahlı oyuncu, ligde Akhisar Belediyespor ve Kayserispor maçlarında 2'şer, Torku Konyaspor, Çaykur Rizespor, Fenerbahçe, Sivasspor, Elazığspor ve Eskişehirspor maçlarında birer kez meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Golcü futbolcu, Kardemir Karabükspor, Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve Trabzonspor maçlarında ise topu filelere gönderemedi.

12 karşılaşmada 10 gol atarak, maç başına 0.83 gol ortalaması yakalayan Edinho, 2 kez de asist yaptı.

İkinci yarının en golcü futbolcu

Edinho, attığı 10 golle Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısının en golcü oyuncusu oldu.

İkinci yarıda Edinho'dan sonra en fazla gol atan oyuncular ise 13 maçta 9 gol kaydeden Bursasporlu Fernando, ve 7'şer kez fileleri havalandıran Akhisar Belediyesporlu Mehmet Akyüz, Sivassporlu Aatif Chahechouhe ve Elazığsporlu Deniz Yılmaz oldu.

Gol krallığı yarışında 17 golle Sivassporlu Aatif Chahechouhe zirvede yer alırken, Edinho da ligin ikinci yarısında gelmesine rağmen 10 golle bu listede kendine yer buldu.

Milli takımda da gol attı

Kayseri Erciyesspor'da kısa sürede sergilediği performansıyla ön plana çıkan Edinho, 4 yıl aranın ardından çağrıldığı Portekiz Milli Takımı'nda da golcülüğünü konuşturdu.

Portekiz'in 5 Mart'ta Kamerun ile yaptığı hazırlık maçında kısa süre forma giyen Edinho, Kamerun'un filelerini havalandırarak, milli takımı da boş geçmemiş oldu.


10 yıl önce