|

Erdoğan bizi eledi

Türkiye ve Erdoğan nefretiyle yatıp kalkan Alman siyasetçiler, akla ziyan açıklamalar yapıyor. Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir “Almanya’nın Dünya Kupası’ndan elenmesinin nedeni Erdoğan’dır” dedi. Özdemir, Mesut ve İlkay’ın Erdoğan ile poz verdikten sonra milli takımın moralinin bozulduğunu iddia etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/06/2018 Cuma
Güncelleme: 10:17 - 29/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Alman siyasetçiler, akla ziyan açıklamalar yapıyor.
Alman siyasetçiler, akla ziyan açıklamalar yapıyor.

24 Haziran seçimlerinde HDP'ye açıktan destek veren Türkiye düşmanı Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin zafer kazandığı seçimleri hazmedemeyince saçmaladı. Dünya Kupası'nın favorilerinden biri olarak gösterilen son Dünya Kupası şampiyonu Almanya Milli Takımı'nın Dünya Kupası'ndan elenmesinin şoku sürerken Türk düşmanlığıyla tanınan Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir de fırsatı kaçırmadı.

TEK SORUMLU O FOTOĞRAF

ZDF Televizyonu'nda yayınlanan bir programa konuk olan Özdemir, Alman Milli Takımı'nın Türkiye yüzünden elendiğini savundu. ZDF televizyonunda yayınlanan Markus Lanz'ın programında Dünya Kupası'nda alınan hezimet ve Almanya'nın Güney Kore'ye yenilenerek elendiği maçın analizi yapılırken Özdemir de Türkiye ve Erdoğan düşmanlığını araya sokuşturdu. Özdemir alınan sonuca ilişkin olarak "Almanya'nın elenmesinin nedeni Erdoğan'dır. Mesut ve İlkay ile fotoğraf çekildi ve bu durum milli takım oyuncularının moralini bozdu, bu yüzden iyi oynayamadılar" ifadelerini kullandı.


SOYKIRIM TASARISINDA DA İMZASI VARDI

Türk düşmanlığıyla tanınan Özdemir, 24 Haziran seçimleri öncesinde HDP'ye oy istedi. Özdemir, Almanya'ya sığınan firari FETÖ destekçisi Can Dündar ile birlikte katıldığı panelde HDP'ye destek isterken terör soruşturması kapsamında tutuklanan Selahattin Demirtaş'ın da serbest bırakılmasını istedi. Almanya Parlamentosu'nda oylanan 1915 olaylarına ilişkin sözde Ermeni soykırımını tanıyan tasarıya Cem Özdemir de imza attı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs’ta İngiltere’ninbaşkenti Londra’da Premier Lig’de oynayan Türk futbolcular İlkay Gündoğan, Mesut Özil ve Cenk Tosun’u kabul etti.

#Almanya
#Dünya Kupası
#Cem Özdemir
6 yıl önce