|

Erdoğan olmasaydı, stat olmazdı

Galatasaray eski başkanı Adnan Polat, Spor Türk programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Polat, "Kongre kararı aldığımda bazı yöneticiler bir anda 180 derece değişti. O dönem beni göndermek için bir komite kuruldu" derken, İnan Kıraç'ın da kendisinden nefret ettiğini düşündüğünü söyledi.

Yeni Şafak ve
06:00 - 4/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 03:03 - 4/01/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Galatasaray eski başkanı Adnan Polat, Habertürk TV'deki Spor Türk programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türk Telekom Arena Stadı'nın dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olumlu yaklaşması sayesinde yapıldığını hatırlatan Adnan Polat, Galatasaraylılar'ın 'Neden taşındık?' sorusu üzerine "Ali Sami Yen toplamda 34 bin arazisi olan bir yer. Bizim geldiğimiz zaman, Faruk Süren döneminden projeler, sözleşmeler vardı. Hiçbir taahhüt yerine gelmediği için resmi olarak elimizden gitmişti. Mahkemeyle ucundan tutabilmiştik. Bu araziye 50 bin kişilik stat yapmak mümkün değil. Ancak 5 katlı falan olabilirdi. Hem yasal, hem fiziki nedenlerden dolayı Seyrantepe'de yapılmasına karar verdik. Orası da elimizden gitmişti. Verilen taahhütler yerine getirilmemişti. Dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'a gittik ve derdimizi anlattık. O olumlu yaklaşmasaydı, bu stat yapılamazdı. Olumlu bakmasaydı, Galatasaray statsız kalıyordu. Ali Sami Yen'e inceleme yaptırdım, 'hemen boşaltın' dediler. Koca stat 10 günde yıkıldı. Betonu elinizle sıktığınız zaman kum oluyordu. Betonunda yeterince çimento bile yoktu" ifadelerini kullandı.


İnan Kıraç'ın kendisinden nefret ettiğini ileri süren Adnan Polat, "Dışarından 30 kişi alınırken, biz 200'e yakın kişiyi üye aldık. Bu durum liselilerde rahatsızlık oluşturdu. Ben saldırıları hak edecek ne yaptım? Şirket birleşmesi bitti, stat açılışı yapıldı. Bu kulübün sahibi taraftarlardır. Bu kapıyı açmak lazım. 'Küçük olsun, benim olsun' felsefesinin ortadan kalkması lazım. Galatasaray 300-500 kişi tarafından yönetiliyor, bu olmamalı" diye konuştu.



Galatasaray'ın menfaatleri doğrultusunda kongre kararı aldığını kaydeden Polat, sözlerini şöyle bitirdi: "Benden talep edilen kongreye gitmemdi, yine beni seçeceklerdi. Hayati bir durum vardı, bunu sonra açıklayacağım. Bazı yöneticiler bir anda 180 derece değişti. O dönem beni göndermek için bir komite kurulmuş. Medya 'aklanmadılar' yazınca mahkemeye gitmeye karar verdim. Kazandık ama Galatasaray'da iç barış bozuldu. Ünal Aysal'a söyledim. 'İç barışı sağlamanız lazım. Genel af yapın, iç barışla başlayın. Adnan Polat yönetimine iadei-itibar diye bir ifade kullanmayın' dedim. Sanki öyle söylemedik, 'İadei-i itibar yapıyoruz' dedi."


#​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Galatasaray
#stat
8 yıl önce