|

Erdoğan'dan 'Naim Süleymanoğlu' çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Polis Akademisi Mezuniyet Töreninde konuştu. Erdoğan, efsane halterci Naim Süleymanoğlu ile ilgili, "Yoğun bakımda ancak karaciğer nakliyle umudun olduğu söyleniyor" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
12:11 - 28/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:44 - 28/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İlk dünya rekorunu 15 yaşında kıran efsane halterci  Naim Süleymanoğlu, toplamda 46 kez dünya rekoruna imza atmıştı.
İlk dünya rekorunu 15 yaşında kıran efsane halterci Naim Süleymanoğlu, toplamda 46 kez dünya rekoruna imza atmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, efsane halterci Naim Süleymanoğlu'nun sağlık durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Süleymanoğlu'nun yoğun bakımdan çıktığını ancak durumunun karaciğer nakli ile düzelebileceğini söyledi.

İşte Erdoğan'ın Naim Süleymanoğlu ile ilgili açıklamasından öne çıkan bölüm;
  • "Naim Süleymanoğlu ile ilgili bir duyurumu tüm dünyaya hatırlatmak istiyorum. Çok ciddi bir siroz ve karaciğer yetmezliği sebebiyle yoğun bakımda, şu anda yoğun bakımdan çıkmış vaziyette. Karaciğer nakli ile umudun olduğu söyleniyor. Bunu özellikle milletime duyurmak istiyorum. İnanıyorum ki Naim Süleymanoğlu zaten ülkemde, dünyamda tanımayan yok gibidir. Turgut Özal'a da Allah'tan rahmet diliyorum, o dönemde ülkemize kazandıran oydu."
Tedavisi sonuç verdi

Habertürk’ün haberine göre Dr.Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Süleymanoğlu’na üç gün önce yoğun bakıma alındıktan sonra uygulanan tedavi sonuç vermeye başladı. Bilinci yerine gelen ve düzenli beslenmeye başlayan şampiyon sporcunun nakil öncesi tüm testleri de yapılıyor. Süleymanoğlu’nun damarlarının ve vücut yapısının organ nakli için hızla uygun hale geldiği ve karaciğer bulunması halinde acilen ameliyat edileceği belirtildi.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Naim Süleymanoğlu
7 yıl önce