|

Erkan Zengin borsası

Erkan, F.Bahçe ile prensipte anlaştı. Kulübü, Eskişehirspor'un futbolcusu olduğunu açıkladı. Kritik gün 5 Ocak Pazartesi...

Yeni Şafak
04:00 - 3/01/2015 Saturday
Güncelleme: 23:48 - 2/01/2015 Friday
Diğer
Devre arasında yapılacak transferlerle ilgili flaş gelişmeler erken yaşanmaya başladı. Son günlerde Trabzonspor'un listesinde olduğu ileri sürülen Eskişehirspor'un Türk asıllı İsveçli oyuncusu Erkan Zengin, önceki gün sürpriz bir şekilde kulübüyle görüşüp, transfer görüşmelerinde bulunmak üzere İstanbul'a geldi. Transferin Karadeniz ekibine gerçekleşmesi beklenirken, dün flaş bir gelişme yaşandı ve devreye giren F.Bahçe, Erkan ve menajeri Hakan Şirin ile masaya oturdu. F.Bahçe Asbaşkanlarından İlhan Ekşioğlu'nun ofisinde gerçekleşen görüşme sonrası prensipte anlaşmaya varıldı. Bu gelişme üzerine Erkan Zengin, kulübü Eskişehirspor'u arayarak F.Bahçe ile anlaştığını bildirdi. 

ESKİŞEHİRSPOR'UN OYUNCUSU

Gündeme bomba gibi düşen transferin ardından Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, Erkan'ın tüm alacaklarının bankaya yatırdıklarını ve sözleşmeli oyuncuları olduğunu söyledi ancak transfere de açık kapı bıraktı. Trabzonspor'un Erkan Zengin ile ilgili Eskişehir ile daha önce görüşmelerde bulunduğunu hatırlatan başkan Hoşcan, "Bize teklif yaptılar. Bir kaç gün içinde değerlendireceğiz. Pazartesi günü Erkan Zengin ile ilgili kararımızı vereceğiz" ifadelerini kullandı. Trabzonspor'un yıldız futbolcu için 750 bin Euro bonservis bedeli önerdiği ayrıca oyuncuya da kulübünden vazgeçeceği miktar olan 800 bin Euro teklif ettiği öğrenildi. F.Bahçe ise Erkan için para dışında oyuncu takası teklif edecek. Erkan ise İsveç basınına yaptığı açıklamada "F.Bahçe'de oynamak istiyorum. Eskişehir başkanının kararını bekleyeceğim" dedi.   

Ekşioğlu'nun ofisinde görüştüler

Önceki gün Eskişehirspor'dan ayrılmak istediğini kulübüne ileten Erkan Zengin, İstanbul'da masaya Fenerbahçe ile oturdu. Sarı-lacivertli kulübün asbaşkanlarından İlhan Ekşioğlu'nun ofisinde gerçekleşen görüşmede Erkan Zengin ve menajeri Hakan Şirin ile prensipte anlaşmaya varıldı. Ekşioğlu'nun ofisindeki görüşme ile ilgili Erkan ve menajer Şirin birlikte poz verdi.


FB TV'ye açıklamalarda bulunan yöneticilerden Mahmut Uslu, Erkan Zengin transferi konusunda,  "Başkanla beraber değerlendirdik. Hocamız da bize yararlı olacağını söyledi. Eskişehirspor Başkanı ile görüştük. Düşüneceklerini söylediler” derken, Ekşioğlu ise "Şartlarımızı sunduk"dedi.


2009'da Beşiktaş'a gelmişti

İsveç kulübü Hammarby'nin altyapısından yetişen Erkan Zengin, 2009 yılında Beşiktaş'a transfer olmuştu. Zengin, burada forma şansı bulamayınca (Süper Lig 2 maç / Türkiye kupası 2 maç / toplam 144 dakika )2010 yılında Eskişehirspor'a transfer olmuştu. 29 yaşındaki futbolcu bu sezon Eskişehirspor formasıyla ligde çıktığı 15 maçta 3 gol atarken, 2 de asist yaptı.


Yıldırım 'gereksiz' demişti

F.Bahçe'nin Erkan Zengin hamlesi akıllara Başkan Aziz Yıldırım'ın oyuncuyla ilgili açıklamalarını getirdi. Sezon başında Ersun Yanal, Erkan Zengin'in transfer edilmesini istemiş ancak Aziz Yıldırım, bu transferi gerekli görmemişti. Yıldırım, Erkan Zengin'in transferi için 'Gereksiz' yakıştırmasını yapmıştı. Yıldırım, "Yanal, Erkan Zengin'i istedi. Ben 'Alırım ama nerede oynatacağını söyle' diye sordum. Bana yanıt veremedi" demişti. 


Fenerbahçe’de Alves ve Webo yok

Fenerbahçe, ilk yarının son maçında bugün İstanbul Başakşehir'i yenerek 2015 yılına 3 puanla başlamak istiyor. Ligde 2014 yılının son resmi maçında Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 yenen sarı-lacivertliler, Başakşehir'i mağlup ederek yeni yılın ilk resmi karşılamasından galibiyetle ayrılmayı hedefliyor. Süper Lig'de çıktığı son 4 lig maçını kazanan Fenerbahçe, Başakşehir maçından da 3 puanla ayrılırsa devre arası tatili öncesinde ligde oynadığı 5 maçı da kazanmış olacak. Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan ve teknik heyetten izin alarak ülkelerine giden Webo ve Alves forma giymeyecek. Tedavilerinin ardından takımla çalışmalara başlayan Emenike ve Meireles ise oynayabilecek.


Diego ile anlaştım

Sezon başında Atletico Madrid'den Fenerbahçe'ye transfer edilen Brezilyalı yıldız Diego Ribas, geldiği günden bu yana beklenilen performansı bir türlü gösteremedi. Düşük performansıyla birlikte hakkında birçok spekülasyon ortaya atılan 29 yaşındaki futbolcu için son olarak Brezilya'dan müthiş bir iddia öne sürüldü. A Tribuna gazetesi, Santos Başkanı Modesto Junior Roma'nın, Diego'ya talip olduğunu yazdı. “Roma'nın Diego ve Robinho hayali” başlıklı haberde, Santos Başkanı'nın iki oyuncuyla Noel haftasında bir görüşme yaptığı ve anlaşmaya vardığı iddia edildi. 2003 yılında Brezilya Ligi'nde şampiyonluk ve Libertadores Kupası'nda final oynama başarısı gösteren Santos'ta Robinho ve Diego takımın iskeletini oluştururken, 2015-2017 yılları arasında bu başarıyı yeniden yaşamak için kolları sıvayan Santos'un Robinho ve Diego’yu yeniden bir araya getirmek için büyük bir uğraş sarf ettiği belirtildi. Fenerbahçe’de bu sezon 9'u Süper Lig 11 karşılaşmada forma giyen Diego, yalnızca Türkiye Kupası'nda 1 gol ve 1 asist kaydetti.    


Krasic’e 3 ülkeden teklif var

Fenerbahçe'de oynamadan yılda 2.3 milyon Euro kazanan Sırp oyuncu Miroslav Krasic, Novosti gazetesine önemli açıklamalar yaptı. 2014 yılının kendisi için iyi geçtiğini söyleyen Sırp oyuncu, kendisine Rusya, İspanya ve Türkiye'den teklifler olduğunu, en kısa sürede kararını vereceğini söyledi. Kariyerinden memnun olduğunu da dile getiren Sırp oyuncu en büyük hayalinin milli takım formasını bir kez daha giymek olduğunu kaydetti.


Taraftara 'gel' çağrısı

F.Bahçe’nin başarılı oyuncusu Mehmet Topal, taraftarlara çağrıda bulundu. Boş tribün önünde havaya giremediklerini belirten yıldız oyuncu, “Boş tribünlere karşı oynamak çok kötü. Futbolcular olarak olumsuz etkileniyoruz. Taraftarlarımız desteklerini bizden esirgemesin” dedi. 

#Atletico Madrid
#Fenerbahçe
#Diego Ribas
#Erkan Zengin
#Mesut Hoşcan
9 years ago