|

Erken final

Grubunu namağlup lider tamamlayan Beşiktaş, kuradaki en güçlü takımlardan birkaçı olan Liverpool ile eşleşti. Trabzonspor’un rakibi ise İtalyan Napoli oldu. Final zorluğundaki eşleşmelerde ilk maçlar 19 Şubat 2015’te oynanacak. Beşiktaş deplasmanda, Trabzonspor sahasında…

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/12/2014 Salı
Güncelleme: 23:45 - 15/12/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi grubunda sonuncu olmasıyla Avrupa’daki temsilcilerimiz olarak kalan Beşiktaş ve Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakipleri dün çekilen kurayla belli oldu. İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen kura çekimini, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, UEFA Müsabaka Direktörü Giorgio Marchetti ve 2015 UEFA Avrupa Ligi final elçisi Polonyalı eski kaleci Jerzy Dudek gerçekleştirdi. Kura çekimine, UEFA Avrupa Ligi gruplarında ilk iki sırayı alan 24, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elenen 8 olmak üzere toplam 32 takım katıldı. Kuraya seribaşı olarak katılan Beşiktaş, İngiltere'nin Liverpool takımıyla eşleşirken, ikinci torbada yer alan Trabzonspor'un rakibi, İtalya'nın Napoli takımı oldu.

UEFA Avrupa Ligi’nde ikinci tur ilk maçları 19 Şubat 2015, rövanşları 26 Şubat 2015'te yapılacak.

Avruha Ligi'nin final maçı ise Polonya'nın başkenti Varşova'daki Ulusal Stadı'nda gerçekleştirilecek. 

Çok ağır oldu

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ise, kurayı daha gerçekçi ifadelerle değerlendirdi. Liverpool ile eşleşmekten dolayı pek de mutlu olmadığını ifade eden Hırvat teknik adam, “Liverpool gibi birkaç takım ile karşılaşmak istemiyorduk. Eşleşme çok ağır oldu. Maç da zor olacak. Daha kolay bir takımla eşleşebilirdik” ifadelerini kullandı. İngiltere’de oynamaya alışkın olduklarını kaydeden Bilic, Arsenal ve Tottenham maçlarında neler yapabileceklerini gösterdiklerini dile getirdi. 


İntikam zamanı geldi!

Olcay Şahan, Liverpool eşleşmesiyle ilgili iddialı konuştu. Milli futbolcu, "İntikam zamanı geldi. Liverpool'dan 8 gollü maçın acısını çıkartacağız. Bu sezon Avrupa Ligi'ni kazanabiliriz" dedi.



Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Nur Çebi, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda eşleştikleri Liverpool maçı için olumlu konuşurken, İngilizlerle önceden kalan bir hesapları olduğunu dile getirdi. Türk spor kamuoyunun güzel bir maç izleyeceğini dile getiren Çebi, “Her zaman söylediğimi söylüyorum; Liverpool düşünsün. Bizden çok, şu anda onlar düşünmüştür. Biz Liverpool’u eleyeceğiz. İngiltere’de kalan bir hesabımız vardı, onu da kapatacağız. 8-0’lık bir skor var. Sonuç olarak geçmiş, geçmiştir; onunla yaşamıyoruz ama o hesabı kapatmak için de bir şans doğdu. Hallederiz inşallah, Allah’ın izniyle” şeklinde iddialı konuştu.


ZOR MAÇ

Beşiktaş’ın bu sezon en önemli gol silahı olan Demba Ba, Liverpool karşısında da Senegalli yıldızına güveniyor. Kura sonrası ilk açıklamasını BJK TV’ye yapan Demba Ba, eşleşmeyi ‘zor kura’ olarak değerlendirdi. "Liverpool çok zor dönemden geçiyor. İstedikleri sonuçları alamıyorlar. Ligde işler iyi gitmiyor ama zor bir maç bizi bekliyor" değerlendirmesini yapan Senegalli yıldız, "Liverpool hücuma çok hızlı çıkmaya çalışan bir takım. Teknik kapasiteleri yüksek, fiziksel olarak da iyi durumdalar. İyi bir sonuçla dönerseniz, ilk maçın deplasmanda olması avantaj olur" ifadelerini kullandı.


Yanal memnun


Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda İtalyan ekibi Napoli ile eşleşmelerini değerlendirerek, "Amacımız turu geçen taraf olmak ve Avrupa'da yolumuza devam etmek" dedi. İtalyan temsilcisinin güçlü bir ekip olduğunu kaydeden Yanal, şu değerlendirmeyi yaptı: "Benitez gibi deneyimli bir teknik adama ve önemli oyunculara sahipler. Bunun yanında biz de iyi bir takımız. Amacımız turu geçen taraf olmak ve Avrupa'da yolumuza devam etmek."


1 Avrupa kupalarında 119 maç oynayan Trabzonspor, Napoli ile ilk kez karşı karşıya gelecek. İtalyan takımlarıyla daha önce 7 kez tur mücadelesine çıkan bordo-mavililer, bu ülkenin takımları karşısında 14 maçta 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı.



Trabzonspor CEO'su Burak Gürdal, Napoli eşleşmesini ‘iyi bir kura’ olarak değerlendirdi. Gürdal, “Biz Şubat ayı olduğu için soğuk ülkelere gitmek istemiyorduk, futbol kalitesi bundan etkileniyor. Avrupa'da iyi, ligde kötüler. Bizim gibi" dedi.


Napoli 'zor kura çektik' diyordur

Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney ise, “Zor bir kura çektik ama Napoli de başarılarımıza baktığında zor bir kura çektiğini düşünüyordur. Napoli karşısında turu geçerek yine ses getirmek istiyoruz" yorumunu yaptı.


Trabzonspor sert bir rakip

Napoli Teknik Direktörü Rafael Benitez, Trabzonspor eşleşmesini değerlendirirken sert bir rakiple karşılaşacaklarını belirtti. “Bizi oldukça sıcak bir atmosfer bekliyor” diyerek zorlu deplasmana da dikkat çeken Benitez, “Trabzonspor, uluslararası bir takım. Onlara karşı bu kupada ne yapabileceğimizi göstermemiz lazım. Türkiye deplasmanı her zaman zordur" ifadelerini kullandı. Tecrübeli teknik adam, ilk maçın deplasmanda olmasını dezavantaj olarak değerlendirdi. 


Liverpool

-  Teknik direktörü: Brendan Rodgers


- Başarıları: 18 İngiltere Premier Lig şampiyonluğu (En son 1990), 5 Şampiyonlar Ligi, 3 Avrupa Ligi, 15 İngiltere Community Shield, 8 İngiltere Lig Kupası, 7 FA Cup şampiyonluğu


- Stadı: Anfield Road (45 bin 276)

- Kadro değeri: 380 milyon Euro

Kadrosu: 

- Kaleciler Mignolet, Brad Jones

- Defans: D.Lovren, Skrtel, Moreno, Manquillo (k), Glen Johnson, Kolo Toure, Jose Enrique, Mamadou Sakho, Jordan Williams, Flanagan

- Orta Saha: S.Gerrard, Henderson, Coutinho, Lallana, Joe Allen, Lucas Leiva, Emre Can, Rossiter, Suso

- Forvet: Sterling, Lambert, Balotelli, Markovic, Borini, Sturridge

Baselli gruptan çıkamadı

İngiltere Premier Lig’de geçen sezon lig ikincisi olarak direkt Şampiyonlar Ligi gruplarına kalan Liverpool, grupta sadece tek galibiyet alabildi. Grup ilk maçındaki L.Razgrad galibiyeti sonrası üst üste 3 yenilgi alan Liverpool, tur şansını zora sokarken; ardından L.Razgrad beraberliğiyle 2.’lik şansını son maça bıraktı. Basel’i sahasında yenemeyen Liverpool, 3. olarak UEFA Avrupa Ligi’ne kaldı.


Napoli

- Teknik direktörü: Rafael Benitez

- Başarıları: 1 Serie B, 2 Serie A şampiyonluğu, 5 İtalya Kupası, 1 İtalya Süper Kupa ve 1 UEFA Kupası (1998-1989) şampiyonluğu 

- Stadı: Stadio San Paolo (60 bin 250)

- Kadro değeri: 252 milyon Euro

Kadrosu:

- Kaleciler: R.Cabral, M.Andujar, R.Colombo, A.Rosati

- Defans: K.Koulibaly, Raul Albiol, C.Maggio, F. Ghoulam, Britos, Henrique, Zuniga, Mesto, Luperto

- Orta Saha: Hamsik, Gökhan İnler, David Lopez, Jorginho, Gargano, de Guzman, Radosevic

- Forvet: Callejon, Higuain, Dries Mertens, Insigne, Zapata, Michu

Athletic Bilbao’ya elendi

Napoli, geçen sezon İtalya Ligi’nde 3. olarak Şampiyonlar Ligi’nde Play-Off turundan katılmaya hak kazandı. Play-Off'ta sahasındaki ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Athletic Bilbao’ya, rövanşta 3-1 kaybeden İtalyanlar, UEFA Avrupa Ligi’ne kaldı. Napoli, Young Boys, S.Prag ve Bratislava’lı grubu 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 13 puanla lider tamamladı.


Şampiyonlar Ligi ikinci tur kuraları 

- Paris Saint-Germain (Fransa)-Chelsea (İngiltere)

- Manchester City (İngiltere)-Barcelona (İspanya)

- B.Leverkusen (Almanya)-Atletico Madrid (İspanya)

- Juventus (İtalya)-Borussia Dortmund (Almanya)

- Schalke 04 (Almanya)-Real Madrid (İspanya)

- Shakhtar Donetsk (Ukrayna)-B.Münih (Almanya)

- Arsenal (İngiltere)-Monaco (Fransa)

- Basel (İsviçre)-Porto (Portekiz)

Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur ilk maçları 17-18 ve 24-25 Şubat 2015, rövanşları 10-11 ve 17-18 Mart 2015'te yapılacak. Final ise 6 Haziran 2015'te Berlin Olimpiyat Stadı'nda. 


UEFA Avrupa Ligi ikinci tur kuraları 

- Young Boys (İsviçre)-Everton (İngiltere)

- Torino (İtalya)-Athletic Bilbao (İspanya)

- Sevilla (İspanya)-B.M’Gladbach (Almanya)

- Wolfsburg (Almanya)-S.Lizbon (Portekiz)

- Ajax (Hollanda)-Legia Varşova (Polonya)

- Aalborg (Danimarka)-Club Brugge (Belçika)

- Anderlecht (Belçika)-D.Moskova (Rusya)

- Dnipro (Ukrayna)-Olympiakos (Yunanistan)

- Trabzonspor (Türkiye)-Napoli (İtalya)

- Guingamp (Fransa)-Dinamo Kiev (Ukrayna)

- Villarreal (İspanya)-Salzburg (Avusturya)

- Roma (İtalya)-Feyenoord (Hollanda)

- PSV Eindhoven (Hollanda)-Zenit (Rusya)

- Liverpool (İngiltere)-Beşiktaş (Türkiye)

- Tottenham (İngiltere)-Fiorentina (İtalya)

- Celtic (İskoçya)-Inter (İtalya)
#Galatasaray
#Avrupa
#Beşiktaş
#Trabzonspor
9 yıl önce