|

Ermenistan sınırlarını futbol açtı

Ermenistan Futbol Federasyonu Başkanı Ruben Hayrapetyan soykırım tartışmasının tarihçilere bırakılması gereken bir iş olduğunu söyledi.

Cihan
00:00 - 3/03/2010 Çarşamba
Güncelleme: 17:38 - 3/03/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Ermenistan sınırlarını futbol açtı
Ermenistan sınırlarını futbol açtı

Ermenistan Futbol Federasyonu Başkanı Ruben Hayrapetyan soykırım tartışmasının tarihçilere bırakılması gereken bir iş olduğunu söyledi.


Sözde Ermeni soykırım iddiaları yeniden Amerika Temsilciler Meclisi'nde gündeme gelirken, Ermenistan Futbol Federasyonu Başkanı Ruben Hayrapetyan'dan iki ülke ilişkileri hakkında olumlu mesajlar geldi.


Belerus'la oynayacakları özel maç için Antalya'da kampta bulunan Ermeni Federasyonu Başkanı Hayrapetyan, soykırım meselesinin tarihçilere bırakılması gerektiğini, önemli olanın Türk-Ermeni dostluğu olduğunu söyledi.


Türkler ile Ermenilerin tarih boyunca komşu olarak yaşadıklarını aktaran Ruben Hayrapetyan, "Eskiden yaşadığımız gibi bundan sonrada dost olarak yaşayacağız. Başka hiçbir yolumuz yok. Beraber dostça yaşamalıyız." diye mesaj verdi.


Antalya Atatürk Stadyumu'nda bugün oynayacakları Ermenistan - Belerus hazırlık maçı için Antalya'nın Serik ilçesine bağlı turizm beldesi Belek'deki Papillon Otelleri sahalarında antrenman yapan Ermenistan Milli Futbol Takımı'na Ermenistan Futbol Federasyonu Başkanı Ruben Hayrapetyan da eşlik etti.


19'ncu Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5'nci gurup maçlarında Ermenistan ile Türkiye karşı karşıya geldiği maçta iki ülke Cumhurbaşkanları oynanan iki maçı da beraber seyrederek birlik beraberlik mesajları vermesi meyvelerini vermeye başladı. Antremanı izlerken CİHAN'ın sorularını cevaplayan Federasyon Başkanı Ruben Hayrapetyan, Türkiye ve Ermenistan için dostluk mesajları verdi.


Antalya'ya Belerus takımından gelen teklif doğrultusunda geldiklerini söyleyen Hayrapetyan, Türkiye'ye gelirken herhangi bir güvenlik kaygısı duymadıklarını belirtti. Güvenlik olarak hiçbir önlem almadıklarını ve istemediklerini ifade eden Hayrapetyan, "Türkiye'ye gelirken herhangi bir güven kaygısı duymadım. Her şey normal. Biz buraya bir kere gelmiyoruz ki. Bizim takımlarımız her zaman Antalya'yı tercih ediyorlar. O yüzden herhangi bir sıkıntımız yok güven konusunda." dedi.


İki ülke arasında yıllardır yaşanan gerginlikleri sorusunu da cevaplayan Ruben Hayrapetyan, kendisinin politikacı olmadığını ama iki ülkenin komşu olduğunu aktardı. İki komşunun normal insanlar gibi yaşayabileceğini söyleyen Hayrapetyan, "İki komşu gibi bundan sonra normal insanlar gibi yaşayacağımıza inanıyorum. Komşuluk ilişkilerinin normal olacağını ve normal kalacağına inanıyorum. Biz istesek de istemesek de Allah bizi komşu olarak yarattı. Biz yıllardan bu yana komşu olarak yaşadık. Bundan sonra da yıllarca komşu olarak yaşayacağız. Eskiden yaşadığımız gibi bundan sonrada dost olarak yaşayacağız. Başka Hiçbir yolumuz yok. Beraber dostça yaşamalıyız." diye konuştu.


İki ülkenin dost olarak bundan sonraki dönemde yaşacağını belirten Ruben Hayrapetyan iki ülke arasında yaşanan gerginliklerin sona ermesi için şu mesajı verdi;


"Tarihi tarihe bırakacaksın. Onu tarihçiler yorumlasın. Bu ikili ilişkileri tabi ki politikacılar çözüyor ama bu tarihçilerin konusudur. İki komşuyu dostça ve arkadaşça ben yaşamamızı diliyorum. Bundan sonra iki ülke arasında gerginlik problem olmasını istemiyorum. İnşallah da olmayacaktır. Olağan kötü işler eskide kaldı. Bundan sonraki olacak şeyler hep tarihe kalsın."


ERMENİ FUTBOLCULARIN TÜRKİYE'YE TRANSFERİ SÖZ KONUSU OLABİLİR

Türk futbolunu yakından takip ettiğini ve Türkiye'de futbol seviyesinin yüksek olduğunu belirten Ermenistan Futbol Federasyonu Başkanı Ruben Hayrapetyan, "Türkiye'de çok güçlü takımlar var." dedi.


Türkiye A Milli Futbol takımının başına Gus Hiddink'in getirilmesi için Hayrapetyan, Hiddink'in iyi bir antrenör olduğunu ve Türkiye'de başarılı olacağına inandığını söyledi.


Türk futbolunda oynayan çok güzel oyuncuları olduğunu yakın bir tarihte iki ülke arasında futbolcu transferlerinin olacağından hiç şüphesi olmadığını dile getiren Hayrapetyan, "Türk futbolunda çok iyi oyuncular var. Bunların arasında ben göre Emre'yi çok beğeniyorum. Türkiye'de çok iyi futbolcuların da olduğunu biliyorum. Ben Ermenistan oyuncularını Türkiye'de, Türk oyuncuları da Ermenistan'da yakın bir zamanda top koşturacağına inanıyorum. Ve bu çok kısa bir zaman içerisinde olacak." şeklinde açıklamalarda bulundu.

14 yıl önce