|

Ernst 3'lük attı

Siyah-beyazlı takım UEFA Avrupa Ligi grup maçlarına Bulgar rakibini yenerek başladı. Kartal ilk yarıda zorlandığı maçın, ikinci yarısını tek kale futbola çevirdi. Ernst maçta dakikalar 90'ı gösterirken kafa şutuyla ağları havalandırdı, Beşiktaş'a UEFA Ligi'nde galibiyet sevinci yaşatırken, F.Bahçe derbisi öncesi moral aşıladı

Engin Albayrak
00:00 - 17/09/2010 Cuma
Güncelleme: 02:01 - 17/09/2010 Cuma
Yeni Şafak
Ernst 3'lük attı
Ernst 3'lük attı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi L Grubu'ndaki ilk maçında Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımını Ernst'in 90. dakikada attığı gol ile mağlup etti. Maçın ilk yarısında Beşiktaş rakibine oranla daha baskılı göründü. Siyah-beyazlı ekip bu yarıda Tabata ve Holosko ile bulduğu pozisyonlarda son vuruşları iyi yapamadı. Bulgar ekibi ise kontraatakmarla gol aradı. 7.dakikada Holosko cezsa sahası içinde topla buluştu. Dönerek sağ çaprazden kaleye çektiği sert şutta top direğin az üzerinden auta çıktı. 41. dakikada Ekrem'in ceza sahası ön çizgisinde kaptırdığı topu Nelson aldı. CSKA'lı oyuncu topu ayağında fazla tutunca Beşiktaş defansı topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi. Devre golsüz sona erdi. Top yapma becerisinden yoksun oyunculardan kurulu rakibi karşısında ikinci yarıda tüm hatlarıyla gol arayan Beşiktaş aradığı golü 90'da buldu. İkinci yarıda Quaresma ve Bobo'nun oyuna girmesiyle hareketlenen Kartal, CSKA kalesini abluka altına aldı. 55. dakikada Hilbert'in ortasında Nobre'nin kafa vuruşu az farkla auta çıktı. 66. dakikada Beşiktaş atağında defansın uzaklaştırmak istediği top Guti'nin önüne düştü. İspanyol futbolcunun sert şutu kalenin az üzerinden auta çıktı 69. kaleciyle karşı karşıya kalan Tabata'nın vuruşunu kaleci parmaklarının ucuyla kornere çeldi. 90. dakikada Guti'nin kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde iyi yükselen Ernst'in kafası Beşiktaş'a galibiyeti getirdi: 1-0.


Schuster'in vazgeçilmezi

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golü atan Ernst, bu sezon tüm maçlarda oynayarak teknik direktör Schuster'in vazgeçilmezi olduğunu gösterdi. Alman teknik adam kadroda her oyuncuyu rotasyonda kullanırken, Ernst'i ayrı tutuyor. Alman orta saha oyuncusu bu sezon 4 lig ve 7 Avrupa olmak üzere toplam 11 maçta forma giydi.


Ferrari ilk yarıyı tamamlayamadı

Siyah-beyazlı ekibin savunma oyuncusu Ferrari CSKA Sofya ile oynanan karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanarak oyunu terk etti. Sağ ayak baldırında çekme bulunan İtalyan savunma oyuncusunun F.Bahçe derbisinde oynayıp oynamayacağı bugün yapılacak kontrollerden sonra netlik kazanacak. CSKA maçında omzu çıkan Ekrem ise derbide forma giyebilecek.


Quaresma: Derbi maçları zevklidir

Beşiktaş'ın, F.Bahçe karşısındaki en önemli kozu olacak olan Quaresma, "Derbi maçları oynamak biz futbolcular için çok zevkli bir olaydır" dedi. Türkiye'nin en büyük maçlarından birine çıkacaklarını ifade eden Portekizli yıldız, "Beşiktaş'ın kazanması için elimizden geleni yapacağız" dedi.


Porto, Rapid'i farklı yendi: 3-0

Beşiktaş'ın yer aldığı L Grubu'nda oynanan diğer maçta Porto evinde konuk ettiği Rapid Wien'i 3-0 mağlup etti. Portekiz temsilcisinin gollerini Rolando, Falcao ve Micael kaydetti. L Grubu'ndaki ikinci maçlar 30 Eylül'de oynanacak. Beşiktaş Avusturya'da Rapid Wien ile karşılaşırken, CSKA Sofya ile Porto Bulgaristan'da 3 puan mücadelesi verecek.









14 yıl önce