|

Erol Bulut: Şampiyonluk sahada kazanılır

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, sarı-lacivertli takımın şimdiden şampiyonmuş gibi gösterilmesinin çok yanlış olduğunu söyledi. Futbolun sahada oynandığını belirten başarılı teknik adam, “2 hafta önce Galatasaray’ı şampiyon ilan ediyorlardı, ne oldu? Önümüzde daha çok maç var” dedi. Takımda öne çıkan oyuncularla ilgili de konuşan başarılı çalıştırıcı, Ozan Tufan hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.

Haber Merkezi
09:42 - 13/10/2020 Salı
Güncelleme: 10:00 - 13/10/2020 Salı
Yeni Şafak
Erol Bulut yönetimindeki Fenerbahçe, ligde çıktığı 4 maçta 8 puan topladı.
Erol Bulut yönetimindeki Fenerbahçe, ligde çıktığı 4 maçta 8 puan topladı.

Fenerbhaçe Teknik Direktörü Erol Bulut, basın mensuplarıyla sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Elindeki geniş kadroyu bütünüyle kullanacağını belirten başarılı çalıştırıcı, “Fenerbahçe’nin ideal 11’i diye bir şey olmayacak, Fenerbahçe’nin 11’i olacak. Uzun lig periyodunda duruma ve maça göre oyuncular değişecek. Geniş bir kadromuz var ama hepsinin sağlam, sağlıklı ve güçlü olması lazım. Takımda uzun lig maratonunda herkese formayı verebilirim, isteyen formayı alır. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Fenerbahçe’nin şimdiden şampiyonluğun favorisi ilan edilmesi çok yanlış. Bunu doğru bulmuyorum. 2 hafta önce Galatasaray’ı şampiyon ilan ediyorlardı, ne oldu? Önümüzde daha çok maç var. Futbol sahada oynanır, şampiyonluk da sahada kazanılır” diye konuştu.

Bulut, maçların seyircisiz oynanmasıyla ilgili olarak “Maçların seyircisiz oynanmasıyla ilgili avantaj kaybettik, seyirci bizi iterdi” dedi.



"Herkes problem çözüyor"

Her hafta futbolcularla toplantılar yaptıklarını belirten Fenerbahçe çalıştırıcısı, “Video analizlerle hatalarını gösteriyoruz, ne yapmaları gerektiğini söylüyoruz. Toplantılar interaktif geçiyor. Oyuncular sorular soruyor, biz cevaplıyoruz, karşılıklı konuşarak toplantıları yapıyoruz. Ben Malatya’da da Alanya’da çok gol atan bir takım oluşturdum ama Anadolu takımı olduğu için üzerine yapışmış bir imaj var. Diyorlar ki ‘Kontra atağa çıkıp atıyorsun’ Birçok golümüze baktığınızda set hücumuyla gol bulmuşuz. Bunu yaparken de oyuncuları geliştirmişiz. Birkaç planımız var. Takımdaki herkes tüm oyun planından haberdar olmalı. Herkes yardımlaşma olayını bilmeli. Maçına göre, taktiğine göre çift forvet sistemi deneyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Erol Bulut, teknik ekibin kalabalık olması ile ilgisi ise “Biz bir takımız. Herkesin çözdüğü bir problem var. Bu problemlerin üzerine gidiyoruz ve çözüyoruz. Herkesin bir görevi var” ifadelerini kullandı.

"Ozan Tufan'ın yılı olacak"

Takımda öne çıkan oyuncularla ilgili de konuşan Erol Bulut, “Ozan Tufan bizim için çok değerli bir oyuncu. Ben onu ön tarafta oyun bozarken dripling yaparken de görüyorum. Ona 10 numarada görev verdim. Klasik değil ama iş bitiren bir 10 numara, bu bizim için çok değerli. Duygusal insanlara başka türlü yaklaşırsınız istediğiniz sonucu alırsınız. Bu sezon Ozan Tufan’ın yılı olacak” yorumunda bulundu.

Cisse’nin çok profesyonel bir oyuncu olduğunu söyleyen deneyimli çalıştırıcı, “Fenerbahçe’ye büyük katkı sağlayacaktır” dedi. Yeni transferlerden Pelkas’ı da uzun süredir istediğini de dile getiren Bulut, “Ondan çok yönlü hücumda hemen her bölgenin alternatifi olacak bir çözüm oyuncusu olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.



#Erol Bulut
#Fenerbahçe
#Ozan Tufan
3 yıl önce