|

Ersan açık artırmada

Bir süredir İstanbul'da olan Başkan Bruce Zho, dün Başkan Fikret Orman'a yeni teklifini iletti; Ersan'a verdikleri 3 milyon Euro'luk yıllık ücreti de 3.5 milyon Euro'ya çıkardı. Tecrübeli stoperi ikna eden Çinliler, siyah-beyazlı yönetimi de cazip teklifle köşeye sıkıştırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 03:34 - 20/01/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Dış transferde kaleci ve stoper transferini bir türlü gerçekleştiremeyen Beşiktaş, iç transferde kuşatma halinde. Stoperi Franco'yu Arjantin'in San Lorenzo kulübüne kiralayan siyah-beyzalılar, henüz stoper takviyesi yapmadan bir diğer savunma oyuncusunu da kaybetmek üzere. Shanghai Shenhua Kulübü, teklifini artırdı; Beşiktaş Kulübü'ne 8 milyon Euro, Ersan Gülüm'e de yıllık 3.5 milyon Euro garanti ücret teklif etti. Daha önce bonservis bedeli için önce 5.5 milyon Euro, daha sonra da 6.5 milyon Euro teklif eden, Ersan'a da yıllık 3 milyon Euro veren Çinli yetkililer, bonserviste 1.5 milyon Euro; oyuncunun maaşında da 500 bin Euro zamla hem kulübü hem de oyuncuyu ikna etmeye çalışıyor.



ÇİN'DE KONTENJANA TAKILMIYOR


Beşiktaş yönetimi, sezon sonunda şampiyonluk hedeflediği için Ersan'ın satışına onay vermese de tecrübeli oyuncunun yıllık 3.5 milyon Euro'luk teklife 'evet' dediği; yönetimden satışına izin verilmesini istediği öğrenildi. Beşiktaş yönetimi, hem cazip teklif hem de Ersan'ın gitmek istemesiyle köşeye sıkışmış durumda. Ersan Gülüm'ün Çin'e transferi an meselesi. Avustralya pasaportu olduğu için Asya kontenjanından oynayabilen Ersan Gülüm, bu nedenle Çin Futbol Ligi'nde kontenjana takılmıyor.



Ersan giderse iki stoper şart

Douglas ve Vidic liste başı


Ersan Gülüm'ün devre arasında satılmasına sıcak bakmayan teknik direktör Şenol Güneş, oyuncusunun satılması halinde yönetime iki stoper şartı koşarken siyah-beyazlı takımın adaylarından biri Dniprolu Douglas ve İnterli Nemenja Vidic. Douglas konusunda Dnipro'nun teklife vereceği cevap için hala beklenirken İnter de 34 yaşındaki Sırp oyuncusunun sözleşmesini fesh etti. Bu sezon fıtık ameliyatı olan ve bir süredir sahalardan uzak kalan Vidic, kontratı elinde olduğu için Beşiktaş'a cazip geliyor.



Yönetimde fikir ayrılığı


Siyah-beyazlı takımda bazı yöneticiler, Ersan'a gelen 8 milyon Euro'luk teklifin kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu söylerken


bazı yöneticiler ise şampiyonluk yolunda bu tip bir satışın takıma zarar vereceği fikrine sahip.



Boyko 3.3'e bitiyor


Beşiktaş yönetimi, kaleci Denys Boyko için 3.5 milyon Euro bonservis bedeli isteyen Dnipro'nun talebine karşılık teklifini 3.3 milyon Euro'ya kadar çıkardı. Uzun süren bekleyişin ardından Ukrayna kulübünün yetkilileriyle görüşen siyah-beyazlılar, dün teklifini artırdı; Dnipro'nun Beşiktaş'ın teklifine 'evet' dediği öğrenildi. Transferin her an bitmesi bekleniyor.



Güneş dediğini yaptı

Beşiktaş kupaya A2 takımıyla çıkacak


Beşiktaş, Türkiye Kupası grup 5. maçında bugün PTT 1. Lig ekibi K.Karabükspor'a konuk olacak. Siyah-beyazlılar, kazanırsa gruptan çıkmayı garantileyecek. Teknik direktör Şenol Güneş, yedekler ve A2 takımı oyuncularından oluşan 15 kişilik kadroyla Karabük'e hareket etti. Karayoluyla Karabük'e geçen siyah-beyazlılarda Gomez, Quaresma, Sosa, Oğuzhan, Gökhan Töre, Ersan, Rhodolfo, İsmail, Beck ve Atiba, kafilede yer almadı.



#Bruce Zho
#Fikret Orman
#Beşiktaş
8 yıl önce