|

Ertuğrul Doğan: Uğurcan ancak Avrupa'ya gidebilir

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kaleci Uğurcan Çakır'ı Türkiye'de her hangi bir kulübe vermeyeceklerini belirterek "Avrupa'da önemli bir kulübe gitmesini isteriz ama su an böyle bir durum yok" diye konuştu.

09:32 - 23/06/2023 Cuma
Güncelleme: 15:19 - 22/08/2023 Salı
Yeni Şafak
Güncel piyasa değeri 12 milyon euro
Güncel piyasa değeri 12 milyon euro

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Ankara'da düzenlenen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Teknik direktörü Nenad Bjelica'nın kaç transfer istediğiyle ilgili soruya Doğan,

"Taraftarlarımızın gönlü rahat olsun. Her şey çok ciddi, sık elenip sık dokunduğu için anlaşmalar yapsak da bunu dışarıya aktarmıyoruz. İlk etapta 6-7 transfer öngörüyoruz. Transferler gelmeye başladıkça, hocamız takımın durumunu kampta gördükçe, bizden ne talebi oluyorsa, yerine getirmek için ne gerekiyorsa yapılacaktır" yanıtını verdi.


Uğurcan için resmi bir teklif yok

"Uğurcan, bizim kaptanımız. Çok da sevdiğimiz kardeşimiz. Uğurcan'ı Türkiye'de herhangi bir kulübe vermeyiz. Avrupa'da önemli bir kulübe gitmesini isteriz. Ama şu an böyle bir durum yok. Şuan da gelen bir resmi teklif yok''

Takım bütçesi küçülecek

Bir basın mensubunun, kur farkının transfere nasıl yansıyacağı yönündeki sorusu üzerine Başkan Doğan şu ifadeleri kullandı: "Gelirlerimize baktığımız zaman, kurdaki artışı da göz önüne aldığımızda, bu haliyle yönetilebilir bir durumu yok. Sadece kulübümüzün değil, Türk futbolunun da gerçeği haline geldi. Özellikle Anadolu kulüplerinde çok ciddi sıkıntılar var. Ciddi anlamda gelir kalemlerinin ortaya çıkarılması lazım. Biz şu anda yönetim olarak bu senenin planlamasını yapıyoruz. Takım bütçesini küçültmek zorundayız" dedi.



#Trabzonspor
#Ertuğrul Doğan
#Uğurcan Çakır
10 ay önce