|

Eskişehir'de sessizlik

Süper Lig'de ilk 4 mücadelesi veren Bursaspor, deplasmanda Eskişehirspor ile golsüz berabere kalarak Avrupa Kupaları’na katılma yolunda çok önemli bir 2 puan kaybetti. Ligin en çok gol atan takımı olan yeşil-beyazlılar, 12. maçında rakip fileleri havalandıramamış oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 8/03/2015 Sunday
Güncelleme: 21:39 - 7/03/2015 Saturday
Yeni Şafak

Süper Lig’de alt sıralardan kurtulmak isteyen Eskişehirspor, evinde ilk 4 mücadelesi veren Bursaspor ile golsüz berabere kaldı: 0-0. Volkan ve Bakambu’nun yokluğunda hücuma çıkmakta zorlanan rakibi karşısında daha baskılı olan Eskişehirspor da üretken olamadı. İlk ciddi atak Eskişehirspor'dan geldi. 16. dakikada Özgür Çek, çalımlarla Bursaspor ceza sahası önüne kadar yaklaştı, sert şutunda top az farkla kale direğinin üzerinden auta çıktı. 35. dakikada Sezer Öztürk'ün kafasıyla topu ilettiği Mori, topa vurmak isterken, Bursaspor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.  48. dakikada ceza yayı üzerinde kazanılan serbest vuruşta topun başına Belluschi geçti. Arjantinli oyuncunun vuruşu barajdan döndü. 57. dakikada rakip savunmayı üçe iki yakalayan Bursaspor’da Josue, verdiği hatalı pas ile pozisyonu başlamadan bitirdi. 80. dakikada Şener'in ortasına Fernandao ayak koydu, top direğin dibinden dışarı gitti. 84. dakikada Kamil'in ortasında Serdar'ın kafası üsten dışarı gitti. Son dakidaka Harun'un hatasını topu önünde bulan Serdar'ın vurşu dışarı çıkınca skor belli oldu: 0-0. Bu sonuçla ligin en fazla gol atan takımı olan Bursaspor, 12 maç sonra bir karşılaşmayı golsüz kapatmış oldu. 


Sert zemin iyi futbolu engelledi

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, sert zemin nedeniyle kötü oynadıklarını belirterek, futbolseverlerden özür diledi. Sahanın kötülüğünden dolayı inanılmaz pas hataları yaptıklarını belirten tecrübeli teknik adam, "Hücum kalitesini düşürdü. İki takım da pozisyon üretmekte zorladı. Gol şansını rakibin hatalarına bıraktı. Bu da ortaya kötü futbolu ve dolayısıyla kötü sonucu getirdi. Saha zemininin sertliği pas kalitemizi düşürdü. Atak yapmayı engelledi. Sahada kısır bir futbol vardı. Ben de, oyuncum da, izleyenler de oynanan futboldan keyif almadı" dedi.


Bakambu sakatlandı

Bursaspor'da maç öncesi Cedrik Bakambu şoku yaşandı. Maça 11'de başlaması beklenen Fransız golcü, ısınma hareketleri sırasında ayağından sakatlandı. Dizinde ağrı hisseden golcü oyuncunun yerine teknik direktör Şenol Güneş, Holmen'e forma verdi. Kupada kırmızı kart gören Volkan maçta forma giyemezken, cezası biten Harun ise 11'deki yerini aldı. Eskişehir'de ise cezalı olan kaleci Boffin'in yerine Ali Şaşal görev yaptı.

#bursaspor
#eskişehirspor
#bakambu
9 years ago