|

Eskişehirspor kapanma tehlikesiyle karşı karşıya

Yaşanan lisans krizi nedeniyle yeni transferlerini oynatamayan Eskişehirspor’u zor günler bekliyor. Tarihindeki en zor günlerini yaşayan Eskişehirspor, alacaklılarının şikayetleri sonucu transfer yasağı ile karşı karşıya kaldı.

Yeni Şafak
00:56 - 1/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:05 - 1/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Yaşanan lisans krizi nedeniyle yeni transferlerini oynatamayan Eskişehirspor’u zor günler bekliyor.
Yaşanan lisans krizi nedeniyle yeni transferlerini oynatamayan Eskişehirspor’u zor günler bekliyor.

Tarihindeki en zor günlerini yaşayan Eskişehirspor, alacaklılarının şikayetleri sonucu transfer yasağı ile karşı karşıya kaldı. Geçtiğimiz sezon oynayan futbolcular farklı takımlarla anlaşırken, Eskişehirspor yeni transferler yaparak yasağı da kaldırmak için çabaladı. Şehirden beklenen desteğin gelmemesi üzerine borçlar kapatılamadı ve yeni oyuncular oynayamadı. 3 haftadır genç oyuncularla mücadele eden Eskişehirspor camiası, alacaklılardan borçların ertelenmesini ve gerekli imzaları istedi. Birçok isim bu çağrı sonrası gerekli imzaları verirken, bazı alacaklılar imza vermekten kaçındı.


Bu gelişmelerin ardından Eskişehirspor cephesinden bir açıklama yapıldı. Kulübün henüz transfer yasağını kaldıramadığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı;
  • “Türk futbol kamuoyunun yakından takip ettiği üzere Eskişehirspor, tarihindeki en zor zamanlardan geçmektedir. Kulübümüz bütün varlığıyla yok olmanın eşiğinde cansiparane bir mücadele vermektedir. Geçmiş dönemlere ait borçların ertelenerek lisansların çıkartılabilmesi için gereken meblağlarla ilgili alacaklı kişilerin muvaffakat vermemesinden dolayı kulübümüz henüz transfer yasağını kaldıramamıştır. Son transfer döneminde kadromuza katılan Kerim Avcı ve bazı oyuncularımız başka kulüplerle anlaşma sağlamıştır. Halen lisans tescil izni vermemiş olan eski futbolcularımızı transfer izni vermeye davet ettiğimizi ve izinlerin toplanmaması halinde kulübümüzün yok olmanın eşiğine geleceğini kamuoyunun bilgisine sunarız. Büyük Eskişehir taraftarı ve Türk futbol kamuoyuna bildiririz”

#​Eskişehirspor
6 yıl önce