|

Eskişehirsporlu Ediz yaşamını yitirdi

Eskişehirspor'un başarılı futbolcusu Ediz Bahtiyaroğlu, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 26 yaşındaki genç futbolcunun ölümü Eskişehirspor camiasını hüzne boğdu.

Ajanslar
00:00 - 5/09/2012 Çarşamba
Güncelleme: 10:03 - 5/09/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Eskişehirsporlu Ediz yaşamını yitirdi
Eskişehirsporlu Ediz yaşamını yitirdi

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Eskişehirspor'un başarılı defans oyuncusu Ediz Bahtiyaroğlu, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 26 yaşındaki oyuncunun dün akşamki antrenmanda sergilediği neşeli tavırları dikkat çekmişti. Eskişehirspor'a yeni transfer olan Necati Ateş ile sohbet eden Ediz, takımla birlikte çalışmalarını tamamlamıştı.

Ediz'in ölüm haberi takımın resmi internet sitesinden futbol camiasına duyuruldu. Açıklamada, “Futbolcumuz Ediz Bahtiyaroğlu'nu bu gece geçirdiği rahatsızlık sonucu kaybettik. Kendisine Allah'dan rahmet, ailesine ve tüm futbol camiasına başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verildi.

SON TWEET: NECATİ ABİ FORMAMDA GÖZÜN MÜ VAR

Eskişehirsporlu başarılı oyuncunun ölüm haberi sosyal medyada da büyük yankı buldu. Futbol camiası Ediz'in ölümü için sosyal paylaşım siteleri üzerinden taziyelerini paylaştı. Bu arada Ediz Bahtiyaroğlu'nun Twitter hesabı üzerinden attığı son mesaj da okuyanların dikkatini çekti. Eskişehirspor'a yeni transfer olan Necati Ateş'in basın toplantısında 2 numaralı Ediz forması giymesine esprili şekilde atıfta bulunan Bahtiyaroğlu, "Necati abi formamda gözün mü var" şeklinde bir tweet atmıştı.

Ediz Bahtiyaroğlu'nun cenazesi öğlen saatlerinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Eskişehirspor'da yas

Eskişehir Kulubü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada, 'Futbolcumuz Ediz Bahtiyaroğlu'nu bu gece geçirdiği rahatsızlık sonucu kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm futbol camiasına baş sağlığı dileriz' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, konuyla ilgili detaylı bilgilerin gün içinde verileceği kaydedildi.

Öte yandan, Bahtiyaroğlu'nun ölüm haberini alan Eskişehir Kulubü Başkanı Halil Ünal, Teknik Direktör Ersun Yanal, futbolcular ve çok sayıda taraftar, futbolcunun Batıkent Mahallesi Aytekin Sokak'taki evine akın etti.


Akşam saatlerinde antrenmandaydı

Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz, 'Acil Servis ekiplerinin yaptığı ilk müdahaleye göre, kalp krizi gibi gözüküyor. Ama tabii işlemler devam ediyor. Bugün saat 09.00 gibi herhalde her şey netleşmiş olur. Benim olaydan saat 01.30 gibi haberim oldu. Maalesef çok değerli bir futbolcumuzu çok genç yaşta kaybettik, herkesin başı sağ olsun' dedi.


Evde rahatsızlandı

Öte yandan, dün akşam saatlerinde takımıyla antrenmana çıkan Bosna-Hersek asıllı futbolcunun gece evinde rahatsızlanması üzerine evde bulunan kız arkadaşının, 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istediği öğrenildi. Bunun üzerine eve gelen sağlık görevlileri, yaptığı incelemede, genç futbolcunun hayatını kaybettiğini belirledi.

Ediz Bahtiyaroğlu'nun cenazesi, polisin olay yerindeki incelemesini tamamlamasının ardından otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi morguna götürüldü.

Bosna-Hersek asıllı 26 yaşındaki Bahtiyaroğlu, Ankaraspor, Ankaragücü ve Bucaspor formaları giydi. Bahtiyaroğlu, geçen sezonun devre arasında Eskişehirspor'a transfer olmuştu.

TFF, başsağlığı mesajı yayımladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu'nun vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

TFF'den yapılan açıklamada, 'Ediz Bahtiyaroğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine, Eskişehirspor'a ve futbol camiasına başsağlığı dileriz' denildi.

Eskişehirsporlu milli futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu (26), Eskişehir'deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.


Kulüplerden başsağlığı mesajı

Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu'nun vefatı nedeniyle Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Orduspor, Sivasspor, Ankaraspor gibi kulüplerde başsağlığı mesajı yayımladı.


Ediz'in ölümü mahallesini yasa boğdu

Spor Toto Süper Lig takımlarından Eskişehirspor'un başarılı defans oyuncusu Ediz Bahtiyaroğlu'nun ani ölümü, baba ocağı Bursa'daki mahallesini de yasa boğdu. Ediz'in ölüm haberini alan vatandaşlar, genç futbolcunun Bursa'daki baba evine akın etti. 26 yaşındaki futbolcunun yıllarca ikamet ettiği mahalle sakinleri de büyük şok yaşadı.

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Mollaarap Mahallesi'nde ikamet eden Ediz Bahtiyaroğlu'nun babasının evine taziyeye gelenler gözyaşlarını tutamadı. Mahalle sakinleri genç futbolcunun ölümünün kendilerini derinden etkilediğini söyledi. Mahalle kahvehanesinde oturanlar, gazetecilere yaptıkları açıklamada, “Ediz bizim mahallemizin çocuğu. Ölümü bizi derinden etkiledi. Sürekli babasının evine geldiğinde bizlere de uğrar sohbet ederdi. Çok saygın ve efendi bir kişilikti” diye konuştular.


FUTBOLA SOKAKLARDA BAŞLAMIŞ

Mahalle sakinleri Ediz'in futbola sokak aralarında başladığını söyledi. Ediz Bahtiyaroğlu'nun Bursaspor'un alt yapısından ve mahalleden arkadaşı olan Samet Çetinbudak, “Çocukluğumuz birlikte geçti. Çok düzgün bir insandı. Futbol oynamaya birlikte sokak aralarında oynamaya başladık. Çok efendi bir insandı. Sürekli mahalleye gelir görüşürdük. Ölümü herkesi olduğu gibi bizleri ve mahalleyi de derinden üzdü” dedi.


DAYI OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞAYAMADI

Ediz'in eniştesi olan Cüneyt Destanoğlu da kapı önünde taziyeye gelenleri karşıladı. Genç futbolcunun bir ablası ve bir ağabeyi olduğunu anlatan Destanoğlu, “Ediz'in ablası Ebru Destanoğlu'nun 35 gün önce 'Emir' isimli bir yeğeni oldu. Dayı olmanın mutluluğunu yaşıyordu. Çok üzüntülüyüz, konuşacak bir şey bulamıyorum” diye konuştu. Ediz Bahtiyaroğlu'nun cenazesi Ulu Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Sarıkaya Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Ediz'in babası İsmail Bahtiyaroğlu, oğlunun cenazesini almak için Eskişehir'e giderken annesi Ayten de evinde gözyaşlarına boğuldu.


12 yıl önce