|

Eto'onun imza töreninde Putin krizi

Samuel Eto'o'nun imza töreninde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin resimli ve 'Nezaket bizim her şeyimiz' yazılı tişört giyen Ukrayna'nın Antalya Fahri Konsolosu Levent Aydın, vatandaşlarının öfkesi sonrası görevden alındı.

Yeni Şafak
12:00 - 14/07/2015 Salı
Güncelleme: 13:43 - 14/07/2015 Salı
Diğer

Samuel Eto'o'nun imza töreninde Ukrayna'nın Antalya Fahri Konsolosu Levent Aydın'ın görevine son verildi. Radikal'de yer alan habere göre Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin, “Aydın, çok sayıda Ukraynalı vatandaşa yardımcı oldu ama konu, prensip meselesi. Onun fahri konsolosluk görevinin sona erdirilmesi kararı aldım" dedi.



Ukrayna Parlamentosu Rada Milletvekili Oleg Lyaşko, konsolos Levent'in davranışının kaidelerin ihlali anlamı taşıdığını belirterek, "Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin'e çağrıda bulunarak, 'Aydın'ın görevinden alınmasını talep ediyoruz. Ukrayna fahri konsoloslarına tanınan kaidelerin kaba şekilde ihlal edildiği anlamına gelen bu davranış, Ukrayna vatandaşlarının derin öfkesine neden oldu. Toplumda olumsuz yankılar oluşturdu" ifadelerini kullanmıştı.



Antalya Fahri Konsolosu, Antalyaspor'un yeni transferi Samuel Eto'o için 7 Temmuz'da düzenlenen imza törenine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in resmi bulunan tişörtle katılmıştı. Putin resimli ve 'Nezaket bizim her şeyimiz' yazılı tişört ile ilgili haberler, Rus ve Ukrayna basınında geniş yer bulmuştu.



#Vladimir Putin
#Samuel Eto'o
#imza töreni
#tişört
9 yıl önce