|

Eto'o'ya anlamlı görev

Antalyaspor forması giyen yıldız golcü Samuel Eto'o, ebola salgınına dikkat çekmek için FIFA tarafından düzenlenen 'Sağlık için 11' kampanyası kapsamında Sierra Leone ve Gana'yı ziyaret etti.

Yeni Şafak
10:44 - 5/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 07:47 - 5/11/2015 Perşembe
IHA

FIFA'dan yapılan açıklamada Antalyasporlu golcü Samuel Eto'o ile birlikte aralarında FIFA Sağlık Kurulu Danışmanı Prof. Dr. Jiri Dvorak'un da bulunduğu bir heyet Batı Afrika ülkelerinde binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan ebola salgınına karşı insanları bilinçlendirmek için Sierra Leone ve Gana'ya gitti.



Kamerunlu yıldız, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) de desteklediği projede ebola yüzünden ailelerini kaybeden çocuklar ve gençlere bir araya gelerek, kendilerine virüsten korunmanın yolları hakkında bilgi verdi.



Eto'o, ziyaretinde çocukların ve gençlerin sağlıklı bir yaşam sürmesi konusunda futbolun önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, "Evim olan Afrika'da bulunmaktan ve kardeşlerimin ebolaya karşı bir mücadele verdiğini görmekten dolayı heyecanlıyım. Hayatta en önemli şey sağlık. Sağlıklı olduğunuz ve hayal edebildiğiniz sürece her şeyi başarabilirsiniz" dedi.

#samuel eto'o
#gana
#ebola
#afrika
8 yıl önce