|

EURO 2016 maçında gamalı haç skandalı

EURO 2016 elemelerindeki Hırvatistan-İtalya maçı, Nazilerin sembolü olan 'Gamalı Haç'ın üzerinde oynandı. Maç sonunda UEFA gözlemcilerinin zeminin fotoğraflarını çekerek rapor ettikleri, soruşturma açılacağı belirtildi.

Yeni Şafak
14:15 - 13/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:15 - 13/06/2015 Cumartesi
Diğer

Eurosport'un haberine göre, Hırvatistan ile İtalya arasında dün gece oynanan EURO 2016 eleme mücadelesi ilginç bir görüntüye sahne oldu. Split'teki Poljud Stadı'nda seyircisiz olarak oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmada 90 dakika, saha zeminindeki Nazi sembolü eşliğinde tamamlandı.





Hırvat basını maçtan bir gece önce bazı fanatiklerin stada girerek bu figürü çizdiğini öne sürdü. Hırvat Futbol Federasyonu Başkanı Davor Suker ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bunu yarın konuşalım. Öfkeli miyim? Evet öfkeliyim" ifadelerini kullandı.



UEFA soruşturma açacak

Öte yandan karşılaşma öncesinde yetkililer ortaya çıkan Nazi figürünü örtmek için büyük bir çaba harcadı. Bir yandan fıskiye ile yoğun bir şekilde sulanan bu bölgeye ilave toprak atılsa da sonuç değişmedi. Maç sonunda ise UEFA gözlemcilerinin sahaya inerek zeminin fotoğraflarını çekerek rapor ettikleri, soruşturma açılacağı belirtildi.







#italya
#hıratistan
#gamalı haç
#EURO 2016
9 yıl önce