|

EURO 2016 maçları Lig TV ve TRT'den ortak yayınlanacak

Milli Takımımız'ın da bu yaz mücadele edeceği EURO 2016'nın yayın hakları konusunda Lig TV'nin yaptığı duyuru kafaları karıştırdı. Ancak yenisafak.com Spor Servisi'nin TRT Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgi doğrultusunda maçların nasıl yayınlanacağı konusu netlik kazandı.

Yeni Şafak ve
13:29 - 16/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 13:45 - 16/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

2016 yılı Haziran ayında başlayacak olan EURO 2016 heyecanı, 10 Haziran - 10 Temmuz tarihleri arasında yaşanacak. Millilierimiz'in de içinde yer alacağı organizasyonun hangi kanaldan yayınlanacağı konusunda Lig TV'nin yaptığı açıklama kafaları karıştırmıştı.



Lig TV'den yapılan açıklamada, " Türkiye'den İngiltere'ye, İspanya'dan Fransa'ya, İtalya'dan tenise kadar uzanan Digitürk'ün spor festivali, izleyicileri ekrana kilitlemeye devam ediyor. A Milli Futbol takımımızın da yer aldığı Euro 2016 heyecanı Lig TV'den yayınlanacak." denildi.



Bu açıklamanın ardından sadece A Milli Takım'ın maçlarının TRT ekranlarında yayınlanacağı iddia edildi. Ancak olayın böyle olmadığı anlaşıldı. TRT Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre EURO 2016'da oynanacak 51 maç TRT ekranlarından naklen yayınlanacak. Karşılaşmalar TRT Spor ve TRT 1 ekranlarından seyirciyle buluşacak. Olası bir program çakışması yada maçların birbirine yakın olması nedeniyle bazı maçların ise TRT HD ekranlarında yayınlanabileceği belirtildi.




Ayrıca TRT 1'de yayınlanan Stadyum programının Spikeri Ersin Düzen, Lig Tv'nin yaptığı açıklamanın ardından sosyal medyadan bir bilgilendirme paylaştı. Düzen, yaptığı açıklamada EURO 2016'da oynanacak 51 maçın TRT 1 VE TRT Spor ekranlarından yayınlanacağını belirtti.












Gökhan Gönül, West Ham United'la anlaştı iddiası








#Euro 2016
#Türkiye
8 yıl önce