|

Euro 2016 öncesi Terim'den sürpriz karar

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Euro 2016 öncesi önemli bir kararın eşiğinde. Terim, forvet hattında Cenk Tosun'un gösterdiği performansın ardından Burak Yılmaz'ı Fransa'daki turnuvada yedek kulübesinde oturtabilir.

Yeni Şafak ve
11:12 - 25/03/2016 Cuma
Güncelleme: 11:23 - 25/03/2016 Cuma
Yeni Şafak

A Milli Takım'ın dün akşam İsveç'i 2-1 mağlup etmesinin ardından gözler maçın gollerini atan Cenk Tosun'a çevrildi. Attığı iki golle maçın yıldızı olan Cenk, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e de adeta mesaj gönderdi.






Bu sezon Beşiktaş'ta Alman yıldız Mario Gomez'in arkasında yedek bekleyen 24 yaşındaki futbolcu buna rağmen kendini sürekli hazır tutmayı başardı. Yedek kulübesinde beklemeyi sorun etmeyen golcü futbolcu, Burak Yılmaz'ın sakatlığının ardından da A milli Takım'ın birinci forveti konumuna geldi.





Cenk mi, Burak mı?

Bu sezon Beşiktaş'ın ikinci forveti konumunda olan Cenk Tosun, buna rağmen oynadığı 36 resmi maçta 15 gol atma başarısı gösterdi. Devre arasında Çin'e transfer olan Burak Yılmaz ise sezonun ilk yarısında Galatasaray formasıyla 21 maçta 10 gol atabilmişti. Yaşadığı adele sakatlıkları sebebiyle bir türlü istenilen sürekliliği sağlayamayan Burak, Fatih Terim'in de birinci tercihi olmaktan çıktı.






Terim'in Euro 2016 öncesi Cenk Tosun'u forvetteki birinci tercihi olarak gördüğü belirtildi. Burak Yılmaz'ın sakatlık ve form durumunun turnuvaya kadar takip edecek olan Terim'in son kararını Mayıs ayı sonunda oynanacak hazırlık maçlarında vereceği aktarıldı.







#Türkiye
#Cenk Tosun
#Fatih Terim
8 yıl önce