|

Euro 2016'da Fransa'yı istiyorum

A Milli Takımı'nın stresin ve baskının ardından EURO 2016 finallerine gitmeyi başardığını belirten Terim, "Bu çocuklar uçurumun kenarında 7 maç oynadılar. EURO 2016'da yer almayı, bu festivalin içinde bulunmayı ve ülkemizin adını duyurmayı başardık" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 13/11/2015 Cuma
Güncelleme: 04:23 - 13/11/2015 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve kaptan Arda Turan, Katar ile yapılacak hazırlık maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Terim, hazırlık maçında genç oyuncuları izlemek istediğini belirterek, "Geçen sene bugün hazırlık maçında Brezilya'ya mağlup olmuştuk. O tarihten bu yana 1 senedir hiç mağlup olmadık. Katar, futbola yatırım yapan, birçok ünlü oyuncunun oynadığı ve bazı kupa finallerinin de düzenlendiği bir ülke. 2022 Dünya Kupası'na başarıyla ev sahipliği yapacağına inanıyorum. Katar iyi bir takım. Gruplarında namağluplar. Bizim için kolay maç olmayacak" dedi.



A Milli Takımı'nın stresin ve baskının ardından EURO 2016'ya gitmeyi başardığını belirten tercübeli çalıştırıcı, "Bu çocuklar uçurumun kenarında 7 maç oynadılar. EURO 2016'da yer almayı, bu festivalin içinde bulunmayı ve ülkemizin adını duyurmayı başardık. Bu maçta bazı yeni ve genç oyuncuların performansını görmek istiyorum. EURO 2016'da yer almayı, bu festivalin içinde bulunmayı ve ülkemizin adını duyurmayı başardık. Şimdiki amacımız ise EURO2016'da mümkünse sonuna kadar kalmak" ifadelerini kullandı.



Açılış maçını Türkiye'nin oynamasını istediği için grupta Fransa ile eşleşmesi istediğini belirten Terim, "Benim için önemli olan hangi torbada olacağımız değil turnuvada bulunmamızdır. Tabi ki aynı grupta olmak için gönlümden geçen ülkeler var. Açılış maçını Türkiye'nin oynamasını istiyorum. Bu yüzden de Fransa ile eşlememizi diliyorum" şeklinde konuştu. Milli Takıma ilk kez çağırdığı Yunus Mallı'dan çok şey beklediğini de belirten Terim, "Kendisi ülkesinde oynamayı tercih etti. EURO 2016 başlayana kadar yapacağımız hazırlık maçlarıyla performansını gözlemleyeceğiz" dedi. Arda Turan ise yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımızla beraber hem EURO 2016'da hem de ileride daha iyi başarılara da imza atacağız. Skorlardan çok duruşuyla başka bir takım olduğumuzu sahaya yansıtacağız" dedi.



Ümit Milli Takımı Kıbrıs Rum Kesimi'ne fark attı


Futbolda 21 Yaş Altı 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde mücadele eden Ümit Milli Takımı, 8. Grup'taki üçüncü maçında Kıbrıs Rum Kesimi'ni deplasmanda 3-0 mağlup ederek zirveye çıktı. Maç boyunca üstün bir oyun ortaya koyan milliler, 33. dakikada Bilal Başakcıkoğlu, 53. dakikada Kaan Ayhan ve 67'de Stephanos Mouhtaris (k.k.) golleriyle 3 puanın sahibi oldu. Grupta daha önce oynadığı iki maçta evinde Hollanda'ya 1-0 mağlup olan, Belarus'u ise deplasmanda 2-0 yenen Ümit Milli Takım, 6 puan ve averajla liderliğe yükseldi.


#A Milli Takım
#Fatih Terim
#Arda Turan
#Dünya Kupası
#Avrupa Şampiyonası Elemeleri
8 yıl önce