|

F1 yeniden Türkiye'ye geliyor

2011 yılında ülkemize veda eden Formula 1'in İstanbul'a tekrar dönmesi için önemli adımlar atılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Formula 1'in yeni CEO'su Chase Carey'i makamında kabul etti. Türkiye'deki F1 yarışlarının himayesini alan Cumhurbaşkanlığı'nın yarışların 2018'de İstanbul'da yapılması için çalışma yürüttüğü belirtildi.

Yeni Şafak
08:39 - 12/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 20:50 - 12/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Uzun süredir İstanbul'da düzenlenmeyen Formula 1 yarışlarının 2018'de İstanbul'da yapılması bekleniyor.
Uzun süredir İstanbul'da düzenlenmeyen Formula 1 yarışlarının 2018'de İstanbul'da yapılması bekleniyor.

Türkiye, Formula 1 yarışlarına tekrar kavuşuyor. Cumhurbaşkanlığı'nın himayesi altına alınan F1 Türkiye yarışlarıyla ilgili en yakın takvim için çalışma yürütülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili olarak Formula 1'in yeni CEO'su Chase Carey'i makamında kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmeye Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı ve Intercity İstanbul Park Yönetim Kurulu Başkanı Ali Vural Ak katıldı.

Federasyon görüşme sonrası şu açıklamayı yaptı;
  • "130 ülkede canlı olarak yayınlanan Formula 1 yarışları canlı olarak dünyanın en fazla takip edilen sporlarından birisi. Yapıldığı ülkeye sağladığı tanıtım katkısının milyonlarca dolar değerinde olduğu biliniyor. Bu sene el değiştiren Formula 1 yönetimi Amerikalı Liberty Media'nın eline geçmişti. Bu değişikliğin ardından Formula 1'in daha iyi noktalara gelmesi konusunda adımlar atılmaya başlandı. Bazı sportfi değişikliklerin ardından zaten Formula 1 pilotları ve Formula 1 fanlarının çok sevdiği Intercity İstanbul Park'a yarışların geri dönmesi için Chasey Carey ilk adımı atmış oldu. Görüşmenin ardından henüz bir açıklama yapılmadı ancak, Formula 1'in Türkiye'ye yeniden dönmesiyle ilgili gelişmeleri yakında açıklayacak duruma geleceğiz."

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Formula 1 Türkiye Şampiyonası Cumhurbaşkanlığı himayesine alındı. En yakın takvime almak için çalışmalar sürüyor." ifadesini kullandı.

#Formula 1
#Recep Tayyip Erdoğan
#İstanbul
7 yıl önce