|

Fabiano çıkarması

Forlan ve Drogba transferlerini sonuçlandıramayan sarı-kırmızılılar rotayı dünyaca ünlü bir başka golcüye çevirdi. Sportif Koordinatör Bülent Tulun ile yönetici Sedat Doğan, Sao Paulo'da oynayan Luis Fabiano'nu getirmek üzere Brezilya'da kamp kurdu. Golcü futbolcu diz çapraz bağlarından geçirdiği ameliyat nedeniyle yeni takımında forma giymedi

Abdullah Eğilmez
00:00 - 1/07/2011 Cuma
Güncelleme: 03:07 - 1/07/2011 Cuma
Yeni Şafak
Fabiano çıkarması
Fabiano çıkarması

Selçuk İnan, Johan Elmander, Ceyhun Gülselam ve Tomas Ujfalusi'yi renklerine bağlayan sarı-kırmızılı kulüpte, Başkan Ünal Aysal, dünyaca ünlü bir golcü transferi için camiaya garanti vermişti. Miroslav Klose'yi Lazio'ya kaptıran, Didier Drogba ve Diego Forlan transferlerinde henüz hiçbir ilerleme kaydedemeyen sarı-kırmızılılar, Sao Paulo forması giyen Fabiano için Brezilya'ya transfer çıkarması yaptı. Özellikle Forlan'da yaşanan hayal kırıklığı yüzünden gergin olan Teknik Direktör Fatih Terim'in isteğiyle Brezilya'ya giden Sportif Koordinatör Bülent Tulun ve yönetici Sedat Doğan Fabiano transferini bitirmek üzere çalışmalara başladı. Terim ile sorunlar yaşayan Tulun'un bu transfer için görevlendirilmesi kafaların karışmasına neden oldu. Sao Paulo, 30 yaşındaki Fabiano'yu geçen sezon devre arasında 7.6 milyon euro karşılığında Sevilla'dan transfer etmişti. Ancak Brezilyalı futbolcu diz çapraz bağlarından geçirdiği ağır ameliyat yüzünden yeni takımında henüz hiç forma giymedi. Galatasaray'ın, Ağustos ayından önce sahalara dönemeyecek olan Fabiano'yu transfer etmek istemesi şaşkınlık yaratırken, Bülent Tulun'un, yıldız futbolcu ve Sao Paulo'lu yöneticilerle el sıkışarak transferi sonuçlandırmaya çalıştığı öğrenildi. Öte yandan Hollanda basınının iddiasına göre Galatasaray'ın Arshavin için 14 milyon euroluk teklifle Arsenal'in kapısını çalacağı belirtildi.


Forlan defteri kapandı

G.Saray'a görüşmeleri sürdürdüğünü belirttiği Diego Forlan'dan olumsuz haberler geldi. Uruguay Milli Takımı'yla Copa Amerika kampında bulunan Forlan, Amerikan ESPN kanalında yayınlanan röportajında Atletico Madrid'de kalacağını bir kez daha yineledi. Şu anda sadece Copa Amerıca'ya odaklanmasına karşın hakkında çıkan transfer haberlerinin farkında olduğunu belirten yıldız oyuncu, "Bazı kulüplerin beni istediğini biliyorum. Ancak onlara 2 yıl daha Atletico Madrid'le kontratım olduğunu söylemek zorundayım" ifadelerini kullandı. "Canal +" televizyonuna konuşan A.Madrid teknik direktörü Manzano, ise "Forlan 2 yıl daha kalmaya karar verdi ve ben de bundan memnun oldum" dedi.



13 yıl önce