|

Fatih Terim transferini çok istediği futbolcuyu açıkladı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Cezayirli futbolcu Rachid Ghezzal'la ilgili soruya cevap verdi. Terim, "Ghezzal'ı reddetmedim, aksine çok istedim" dedi.

16:52 - 27/07/2021 Salı
Güncelleme: 17:48 - 27/07/2021 Salı
Yeni Şafak
Fatih Terim
Fatih Terim

Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda PSV'ye deplasmanda 5-1 mağlup olan Galatasaray, rövanş maçında Hollanda ekibini Türk Telekom Stadyumu'nda konuk edecek.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim, yarın oynanacak mücadele öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri'nda basın toplantısı düzenledi.

Tecrübeli teknik adamın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;


"17. dakikada normal düzene döndük"
  • "İlk maçta 3'lü oynadık, 4'e döndük. Arkadaşlar, bir strateji yaparsanız, bu da onlardan bir tanesiydi. Oyunu tutmak istedik. Daha az pozisyon vermek istedik. Bunu 15-20 dakika düşündük. 17. dakikada normal düzene döndük. Bizde bir huy vardır, o gün değişik olan neyse, ona gönderme yapılır. Kazansanız, dahi olursunuz. Çok sık konuşmadığımız için sanırım bazı şeyleri yanlış anlıyoruz. Ya da söylenenlere inanıyoruz."
"11 oyuncumuzu kaybettik"
  • "Mayıs'tan sonra olanlara iyi bakmak lazım. 11 oyuncu kaybettik. Mali sıkıntılar, UEFA'nın cezalandırması nedeniyle 3 sene oyuncu kiraladık. Bu bana denk gelir ama ben şikayet etmem. Belhanda, Donk, Linnes, Okan, Şener ve bizle de değil. Toplam 11. Birden bire de Oğulcan'a lisans vermediler. Yedlin ve Emre Akbaba da korona oldu. Olduk 13-14. Sağ bek yok, orta saha sıfır. Bir tane var Aytaç! O da 6 numara değil, 8 numara Ben bunları demedim, demiyorum da."

"Biz 3 seneden vazgeçmedik"
  • "Biz sezonu açtığımızda seçim yapılmamıştı. Galatasaraylılar, beni iyi dinlesin. Ben ve başkanımız da aynı fikirde. Kısa sürede kalite için bu finansal yükün altına girmeyeceğiz. Ben bazı isimleri istememişim. Ezgjan Alioski 3 sene 7,5 milyon euro! Biz 3 seneden vazgeçmedik. Hiçbir zaman da böyle bir şey demedim. Belki de kimsenin başına gelmeyecekler şeyler, benim başıma geldi. 75. saniyede gol yedik, ne çalıştıysak oradan yedik. 3-1'e kadar PSV'nin pozisyonu yok ama biz pozisyon bulmakta zorlandık. İki sene şampiyon olduk. Türkiye Kupası ve Süper Kupayı aldık. 8 galibiyetle gelirken, pandemi çıktı. O günden bugüne istikrarı oturtamadık. Bazı bölgede 2 oyuncumuz varken onları kaybettik, 3 oyuncumuzu sokmak zorunda kaldık. Bunlar istikrardan uzak şeyler."
"İzlediğimiz oyuncuları almaya devam edeceğiz"
  • "Boey yeni sağ bekimiz, Alex de Rumen orta saha oyuncumuz, Van Aanholt da sol bekimiz. 20-25 yaş arası yetenekli oyuncularımız olacak. Ben, ekibim ve scoutlarımızın uzun zamandır izlediği oyuncuları almaya devam edeceğiz. Rakamlarımı da dikkatli izleyin."
"Transfer yapsaydık da elenebilirdik"
  • "Maçtan önce 10 oyuncu alsaydık da elenebilirdik. Ama bu kadroyla da 5 olmayabilirdi. Manchester United kupayı kaybetmese, şimdi daha hazırlık sürecindeydik."
"Ali Sami Yen'de yenilmek istemem"
  • "Fatih Terim Stadı'nda da Ali Sami Yen'de de yenilmek istemem. Umarım iyi bir mücadele eve tutkulu oyunla kazanırız. 'Olsun, elendik ama harika oynadık, Galatasaray yakışan oyun oldu' denmesini istiyorum. Bir şeyi bıraktığımız yok, her şeyi deneceğiz ama şansımız az."
"Gedson'un başka yere gideceğini düşünmüyorum"
  • "Benfica son söz olarak Gedson'u vermeyeceğini söyledi. 1 Ağustos'a kadar değişiklik olabilmesini bekliyoruz. Türkiye'den başka teklifler de olduğunu söylediler. Başka yere gideceğini sanmıyorum. Biz her şeye hazırlıklıyız. Cezamız da bitti. 3-4 transferle kalmayız."
"Ghezzal'ı çok istedim"
  • "Rachid Ghezzal'ı reddetmedim, aksine çok istedim. Ben ve başkan da. Bana sormadan bu tip şeylere inanmayın. Bu manipülasyonu yapıyorlar. Sonunda böyle söyleyince, doğrusu meydana çıkıyor. Galatasaray'ın 1 Eylül'e kadar transferde neler yapacağını göreceksiniz. Hangi teknik adam Ghezzal'ı istemez? İstemedi diye bir şey çıkabilir? Söylemem gerekenler var ama söyleyemiyorum."
"Morutan zevk verecek oyunculardan birisi"
  • "Olimpiu Morutan'ı beğeniyorum. Açıklamalarını da izledim, paramız olmadığını biliyor herhalde. Makul bir fiyata olabilir. Zevk verecek oyunculardan birisi. Abileri daha önce burada o zevki verdi. Top ayağındayken herkes beğenir."

#Galatasaray
#Fatih Terim
#PSV
3 yıl önce