|

Fatura ağır oldu

Siyah-beyazlı yönetim, sadece Fernandes''i gönderme kararı almakla kalmadı, A takımdan sorumlu Önder Özen''in tüm yetkilerini elinden aldı. Son Mustafa Pektemek olayı sonrası Özen ile ipler iyice kopma nok-tasına geldi

Süleyman Hatısaru
00:00 - 18/12/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:34 - 18/12/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Fatura ağır oldu
Fatura ağır oldu

Beşiktaş''ta Kasımpaşa karşısında alınan mağlubiyetin ardından sular bir türlü durulmazken ardından yaşanan gelişmeler şok kararları beraberinde getirdi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, önceki gün düzenlediği basın toplantısında Kasımpaşa maçında kural hataları olduğuna, karşılaşmanın tekrarlanması gerektiğine vurgu yapsa da tek başına sorumlunun hakemler olmadığının da farkındaydı. Orman''ın basın toplantısının ardından yönetim kuruluyla yaptığı toplantıda Manuel Fernandes ile yolların ayrılması alınan tek karar değildi.

ÖNDER ÖZEN''İN YETKİLERİ AHMET KAVALCI''YA

Kasımpaşa maçında alınan yenilginin ve karşılaşma esnasında yaşanan olayların yankıları sürerken antrenmanda Mustafa Pektemek''in, teknik direktör Slaven Bilic''in yardımcısı Nikola Jurcevic ile tartışması olumsuzlukların üzerine tuz biber oldu. Önceki günkü toplantıda bu olay da gündeme gelirken yönetim, takımda yetki değişikliğine gitti. Başkan Fikret Orman ve yönetimi, ortak fikirle A Takım''da tam yetkili olan Önder Özen''in yetkilerini alarak Ahmet Kavalcı''ya devretti. Özen''in altyapıdaki yetkileri de Erdal Torunoğulları''na verildi.

FERNANDES YARARLI OLMAZ

Yönetim toplantısında Fernandes konusunda da net kararlar çıkarken kesin bir görüşe sahip olanların başında yönetici Deniz Atalay geldi. Futbol Komitesi üyesi Atalay, Fernandes''in artık takıma yararlı olacağına inanmadığını dile getirdi. Yönetim de ağırlıkla bu karar hakim olurken Bilic''ten rapor alınması, o rapora göre hareket edilmesi kararlaştırıldı. Yönetimin düşüncesi Fernandes''i sözleşmesi bitmeden satarak elden çıkarmak. Bu arada G.Saray dün açıklama yaparak Kasımpaşa maçında Fernandes''e yapılanları kınaması dikkat çekti.

Yeni sorun ilaçlar!

Kasımpaşa maçında taraftarın saldırısına uğradıktan sonra oyunu terk etmek isteyen, zar zor ikna edilen Manuel Fernandes, huzursuzluğunu dışa vurmaya devam ediyor. Taraftardan aldığı darbe nedeniyle ayağında ödem oluşan, bu nedenle idmana çıkmayan Portekizli yıldız, bu kez de tedavi olmayı reddetti. Sabah tedavi için tesislere giden yıldız oyuncunun kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık''a tedavi olmayı geri çevirdiği öğrenildi. Portekizli yıldızın ''Bu doktoru istemiyorum, bana verdiği ilaçlar ters etki yapıyor. Sahada uyuyarak koşuyorum'' bahanelerini ürettiği bildirildi. Ertuğrul Karanlık takımda göreve geldiğinde Fernandes, doktor değişikliğini istemeyen futbolcuların başında geliyordu. Bu durum, birkaç kez krize neden olmuştu.

Şikayetçi olmuyor

Fernandes, Kasımpaşa maçında kendisine saldıran taraftardan şikayetçi olmayacak. Portekizli yıldızın, yönetimin ısrarlarına rağmen kararından vazgeçmediği öğrenildi.

Atiba iki hafta yok

Kasımpaşa maçında sağ ayak bileğine darbe alan Kanadalı orta sahanın dün MR''ı çekilirken bileği burkulduğu ve ödem oluştuğu kaydedildi. İki hafta sahalardan uzak kalacağı öğrenilen Atiba, böylelikle ilk yarıyı kapatmış olacak. Kasımpaşa maçında kırmızı kart gören Motta ve Almeida''dan Elazığspor maçında yoksun olacak siyah-beyazlılara, sakat Gökhan Töre''ye, Atiba da eklendi.


10 yıl önce