|

Faty: Türkiye’de kendimi güvende hissediyorum

Bursaspor'da forma giyen Fransız futbolcu Ricardo Faty yaptığı açıklamada Türkiye'de meydana gelen terör saldırılarından korkmadığı belirterek burada kendisini güvende hissettiğini söyledi.

Yeni Şafak
13:28 - 6/01/2017 Cuma
Güncelleme: 13:51 - 6/01/2017 Cuma
IHA
Ricardo Faty, bu sezon Bursaspor formasıyla 16 maça çıktı.
Ricardo Faty, bu sezon Bursaspor formasıyla 16 maça çıktı.

Bursaspor'un Senegal asıllı Fransız futbolcusu Ricardo Faty, Türkiye tarihi ile ilgili araştırmalar yaptığını ve okuduğu şeylerin Türkiye'ye karşı olan sevgisini güçlü hale getirdiğini belirterek, “Ben bu ülkeyi seviyorum ve eğer bir gün buradan gideceksen bu olaylardan korktuğum için olmayacak" dedi.



Devre arası kamp çalışmalarını Antalya'da sürdüren Bursaspor'da, 30 yaşındaki orta saha oyuncusu Ricardo Faty özel açıklamalarda bulundu.



"Türkiye'nin tarihini araştırdıkça daha çok seviyorum ve olaylardan korkmuyorum"

Son dönemde Türkiye'de yaşanan terör saldırılarından etkilenmediğini ifade eden Faty şunları söyledi:


  • "Ben kişisel olarak her şeyden önce çok büyük üzüntü duyduğumu söyleyebilirim bütün olanlara. Ben bu olaylardan korkmuyorum. Burada yaşamayı ve burada olmayı çok seviyorum.
  • Türkiye tarihi ile ilgili araştırmalar yapıyorum ve elimden geldiğince fazla şey okumaya çalışıyorum. Bütün bu okuduklarım, öğrendiğim şeyler Türkiye'ye karşı olan sevgimi daha güçlü hale getiriyor. Ben bu ülkeyi seviyorum ve eğer bir gün buradan gideceksen bu olaylardan korktuğum için olmayacak. İnsanların korkularını anlayabiliyorum.
  • Yaşadığımız yerden ailemiz için, kazanç sağlamak için ayrılabiliyoruz. Gittiğimiz yerde ailesini güvende hissetmiyorsa bir kişi onun korkularını anlayışla karşılayabiliyorum ama ben kendimi kesinlikle Türkiye'de güvende hissediyorum. Sporun hedef alındığını da düşünmüyorum. Türkiye'yi sevmeye de devam ediyorum."

Faty daha 31 Aralık gecesi bir gece kulübünde yaşanan hain terör saldırısına sosyal medya hesabından sert tepki göstermiş, "Delirmişliğinizi meşrulaştırmak için bir gece kulübünü vuruyorsunuz. Kimsiniz ki insanların hayatını almaya kalkışıyorsunuz? Kimsiniz ki kimin yaşama hakkı olduğuna karar verebiliyorsunuz..." şeklinde tepkisini dile getirmişti.






#Ricardo Faty
#Bursaspor
7 yıl önce