|

F.Bahçe devlerle yarışıyor

F.Bahçe, kalesinde en az isabetli şut görme istatistiğinde, Real Madrid, Tottenham, B.Dortmund ve Barcelona gibi kulüpleri geride bıraktı. Sıralamada Juventus ilk sırada yer alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/03/2016 Pazar
Güncelleme: 03:55 - 5/03/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Süper Lig'de maç fazlasıyla liderlik koltuğunda oturan, UEFA Avrupa Ligi son 16 turuna kalan ve Ziraat Türkiye Kupası'nda ise yarı finale yükselen Fenerbahçe, her üç kulvarda yarıştaki iddiasını sürdürürken; başarısındaki en önemli etkenlerden biri de savunmadaki performansı dikkat çekiyor. Sarı-lacivertliler, Avrupa'nın önde gelen büyük ligleri baz alındığında kalesinde en az isabetli şut gören takımlar istatistiğinde ilk 6 içerisinde yer alıyor; dünyaca ünlü bir çok kulübü geride bırakıyor. Savunmadaki başarısıyla dikkat çeken Fenerbahçe, bu istatistikte Barcelona, Real Madrid, Tottenham, Borussia Dortmund gibi önemli kulüpleri geride bıraktı. Maç başına kalesinde 2.15 isabetli şut oranıyla Juventus ilk sırada yer alırken, sırasıyla Napoli 2.33, Atletico Madrid 2.38, Bayern Münih 2.43, Fiorentina 2. 78 oranıyla takip ediyor. Fenerbahçe ise maç başına kalesinde gördüğü 3.04 isabetli şut oranıyla Avrupa'da 6. sırada yer alıyor.



F.Bahçe geri döndü


Basketbolda THY Avrupa Ligi Top 16 Turu E Grubu 9. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Ülker Sports Arena'da Sırbistan'ın Kızılyıldız Telekom takımını 72-65 yendi. Maçın ilk yarısında kötü oynayan ve devreyi 34-25 geride kapatan sarı-lacivertliler, ikinci yarıda sonuca gitti. Maçın en skoreri F.Bahçe'de 27 sayı üreten Datome olurken, Bogdanovic 16 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Bu arada maçı Başkan Aziz Yıldırım da izledi.



Topal'dan iyi haber

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek başarılı oyuncu, uzun yıllar Fenerbahçe forması giymek istediğini açıkladı.



Fenerbahçe'de sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Mehmet Topal'dan camiayı sevindiren açıklama geldi. Önceki gün takım arkadaşlarıyla 30. yaş gününü kutlayan milli oyuncu, sarı-lacivertli kulüpte uzun yıllar forma giymek istediğini belirterek, “Umarım daha nice yıllar burada doğum günümü kutlarım” dedi. Beşiktaş galibiyetinin takıma pozitif yansıdığını belirten başarılı oyuncu, “Şampiyonluk yolunda bizim için pozitif oldu diyebilirim. 3 puana çok ihtiyacımız vardı" diye konuştu.





#Süper Lig
#Ziraat Türkiye Kupası
#Fenerbahçe
8 yıl önce