|

F.Bahçe Ordu'ya komutansız gitti

F.Bahçe kafilesi ikinci şoku havalimanında yaşadı. Teknik direktör Aykut Kocaman da ailevi nedenlerden dolayı dün takımla birlikte Ordu'ya gidemedi. Havalimanından dönen tecrübeli teknik adamın bugün sabah bu şehre gideceği öğrenildi

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 4/01/2012 Çarşamba
Güncelleme: 00:59 - 4/01/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
F.Bahçe Ordu'ya komutansız gitti
F.Bahçe Ordu'ya komutansız gitti

Spor Toto Süper Ligi'n 2. yarısının ilk maçında bugün deplasmanda Orduspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de kaptan Alex şoku yaşanıyor. Sakatlığı nedeniyle son idmanlarda bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan eşliğinde takımda ayrı çalışan Brezilyalı yıldızın iyileşmemesi üzerine teknik direktör Aykut Kocaman bu oyuncuyu Ordu kadrosuna almadı. Kocaman, ailevi nedenlerden dolayı kendisi de Ordu'ya hareket edemedi. Havalimanından dönen tecrübeli teknik adamın bugün sabah bu şehre gideceği öğrenildi.

3 FUTBOLCU CEZA SINIRINDA

Kocaman'ın Alex'in yerine son iki idmanda denediği Özer'e şans vermesi bekleniyor. Alex'in yanı sıra Selçuk, Sezer ile Bilica ve Uğur da kadroya alınmadı. İlk yarıyı 35 puanla 2. sırada tamamlayan F.Bahçe, Orduspor'u yenererek ikinci yarıya 3 puanla başlamak istiyor. Hedeflerinin galibiyet olduğunu söyleyen teknik direktör Aykut Kocaman, “Ordu deplasmanından galibiyetle dönmek istiyoruz. Hedefimiz üst sıralardaki yerimizi korumak” dedi. Bu arada 3'er sarı kartları bulunan Ziegler, Emre ve Gökhan, bugünkü maçta kart görmeleri halinde haftaya G.Antep'e karşı forma giyemeyecek.


Avrupa'nın en kral Brezilyalısı

Fenerbahçe'nin kaptanı Alex, sarı-lacivertli takımda son 1.5 sezonda sergilediği performansla Avrupa'da oynayan en başarılı Brezilyalı futbolcu oldu. Geçen sezon 28 golle Süper Lig'in gol kralı olan, bu sezon da ilk yarıda 5 gole ulaşan Alex, 1.5 sezondaki gol sayısını 33'e çıkardı. Alex, attığı gol sayısıyla son 1.5 sezonda Avrupa'nın önde gelen liglerinde en çok gol kaydeden Brezilyalı futbolcu oldu. Avrupa'nın önde gelen 25 liginde gol atan Brezilyalıları kapsayan araştırma Alex'in önemli yıldızları müthiş performansıyla geride bıraktığını ortaya koydu. Alex, vatandaşları Robinho, Pato, Kaka, Diego, Hulk, Nilmar, Nene, Adriano gibi önemli yıldızları geride bırakırken, önemli bir başarının da altına imza attı. Listede ikinci sırada yer alan Hulk (Porto) 30, üçüncü sırada yer alan Bressan 28 (Bate Barisov) gol kaydederken, Cesar Cantin (Kopenhag) ise 27 gol attı.


Başkan Yıldırım'dan teşekkür

Başkan Aziz Yıldırım, yılbaşı akşamı Metris Cezaevi önünde kendisine destek veren taraftarlara teşekkür etti. Avukatları aracılığıyla açıklama yapan Yıldırım, “Beni, arkadaşlarımı yalnız bırakmayan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Taraftara uyarı geldi

Fenerbahçe Yönetim Kurulu'ndan taraftarlara uyarı geldi. Çirkin ve kötü tezahürat eylemleri konusunda disiplin talimatına göre seyircisiz oynama cezası sınırında bulunan sarı-lacivertllier'de yönetim, taraftarları küfürlü tezahürat konusunda uyardı. Sarı-lacivertli ekip, ilk ihlalde seyircisiz oynama cezasıyla karşı karşıya kalacak. F.Bahçe, bugünkü Ordu maçından sonra Gaziantep ile sahasında karşılaşacak.


12 yıl önce