|

F.Bahçe'de Caner Erkin şoku

Fenerbahçe, dün Caner Erkin'in sakatlığıyla sarsıldı. Menisküs olduğu açıklanan ve dün Almanya'ya giden başarılı oyuncu ameliyat olacak.

Yeni Şafak
07:00 - 28/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 05:38 - 28/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Spor
Spor

Fenerbahçe, dün sakatlık şokuyla yıkıldı. Galatasaray derbisinde aldığı darbe nedeniyle adalesinde zedelenme olduğu gerekçesiyle dün yapılan antrenmana çıkmayan Caner Erkin'e daha sonra yapılan kontroller sonunda sağ dizinde menisküs yırtığı teşhisi kondu. Dün Almanya'ya giden yıldız oyuncu, burada yapılacak ameliyatın ardından bir ay tedavi süreci geçirecek ve daha sonra düz koşulara başlayabilecek. İlk yarıda kalan 8 maçta forma giymesi beklenmeyen başarılı oyuncu, devreyi kapatmış olacak. Caner Erkin, Türkiye için büyük önem taşıyan İzlanda maçında sakat sakat oynamış ve ardından teknik direktör Fatih Terim kendisine fedakarlığından dolayı teşekkür etmişti. Milli Takım'da kendisini zorlayan Caner, daha sonra Fenerbahçe'nin Kayserispor ile yaptığı lig maçında forma giymemiş; son G.Saray derbisinde ise takımdaki yerini almıştı. Bu arada dün yapılan antrenmana sakatlığı nedeniyle Abdoulaye Ba katılmadı. Senegalli oyuncu, ligde yarın oynanacak Osmanlıspor maçında forma giyemeyecek. Antrenmanda ayrıca sakatlanan Kadlec ise çalışmayı yarıda bıraktı. Çek oyuncunun da durumu bugün yapılacak antrenmandan sonra netlik kazanacak.



Kadroda 6 oyuncu sakatlık yaşamadı


Fenerbahçe'de geride kalan 9 haftada yaşanan sakatlıklar dikkat çekici. Sarı-lacivertli takımda sezon başından bu yana tam 18 futbolcu sakatlık yaşadı. Bu sakatlıkların birçoğu da adale sakatlığı. Çok sayıda sakatlığın yaşanması teknik direktör Vitor Pereira'nın antrenman sistemini de tartışma haline getiriyor. Yönetim sakatlıklar ile ilgili sağlık heyetinden rapor istedi. Fenerbahçe'de sezon başından bu yana sakatlık yaşamayan oyuncu olarak sadece Volkan, Fabiano, Fernandao, Ozan, Şener ve Uygar kaldı.



Vitor Pereira çözüm arıyor


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira defans oyuncularına dün yapılan antrenmanda özel çalışma yaptırdı. Yan toplarda defans oyuncularının pozisyon hataları yapmasına ve uyum içinde olmamasına dikkat çeken Portekizli teknik adam birçok kez antrenmanlarda çalışmalarına rağmen hataların devam etmesine bir anlam veremediğini oyuncularına anlattı. Pereira, “Duran toplardan çok fazla gol yedik, bu konuda daha dikkatli olmanızı istiyorum” diye konuştu. Portekizli teknik adam daha sonra defans oyuncularına adam paylaşımı ve alan savunması konusunda özel çalışmalar yaptırdı.



Ersun Yanal kampanyası


Fenerbahçe taraftarları, takımın başına teknik direktör olarak Ersun Yanal'ın getirilmesi için internette imza kampanyası başlattı. İmza platformu change.org'da “Ersun Yanal Fenerbahçe Teknik Direktörlüğüne Getirilsin” ismiyle başlatılan kampanyada bugüne kadar 15 bin imza toplandı. Yeterli imzanın toplanmasının ardından taraftarlar tarafından kaleme alınan bu mektup yöneticilere iletilecek.



Diego en iyi 11'de




F.Bahçe'nin Brezilyalı yıldızı Diego Ribas Galatasaray derbisindeki performansıyla İspanya'nın Marca gazetesinin belirlediği haftanın en iyi 11'ine alındı. Avrupa'da mücadele eden Güney Amerikalılar'ın her hafta en iyilerini belirleyen gazetenin bu haftaki kadrosunda Diego'ya orta sahanın ortasında yer verildi. İstanbul derbisinin en çok öne çıkan isimlerinden bir tanesi olduğu belirtilen oyuncunun orta sahayı çekip çevirdiği ve bir de gol kaydettiği ifade edildi. PSG'den Thiago Silva, Manchester United'dan Di Maria ve Barcelona'dan Luis Suarez gibi yıldızlar da haftanın Avrupa'daki en iyi Güney


Amerikalı oyuncuları arasında gösterildi.





#Fenerbahçe
#Diego Ribas
#Galatasaray
8 yıl önce