|

F.Bahçe’nin son Ganalısı Andre Ayew

Sarı-lacivertlilerin, satın alma opsiyonuyla 1 yıl kiralık olarak kadrosuna kattığı Andre Ayew, kulüp tarihinin 4. Ganalı futbolcusu oldu. 28 yaşındaki oyuncu, Appiah’ın ardından, 11 yıl sonra transfer edilen ilk Ganalı olarak da kulüp tarihindeki yerini aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2018 Cuma
Güncelleme: 04:14 - 27/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
Andre Ayew’i, Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli karşıladı.
Andre Ayew’i, Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli karşıladı.

Yeni sezona kadrosunu takviye ederek girmek isteyen Fenerbahçe, Andre Ayew’i kadrosuna katarak ses getirdi. Swansea City forması giyen 28 yaşındaki oyuncu, 1 yıllığına satın alma opsiyonuyla kiralanırken, İngiliz kulübüne 1.5 milyon Euro verileceği öğrenildi. Ayew’in ise 3.2 milyon Euro alacağı ifade edildi. Dün akşam İstanbul’a gelen Ganalı oyuncunun, sağlık kontrollerinden geçtikten sonra kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayacak resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor. Ayew, Fenerbahçe’nin 4. Ganalı futbolcusu olarak da sarı-lacivertli kulübün tarihindeki yerini alacak. Fenerbahçe ilk Ganalı futbolcu transferlerini 1999 yılında Gaziantepspor’dan yaptı. Sarı-lacivertliler, 1999-2000 sezonunun başında Samuel Johnson ve Yaw Preko’yu kadrosuna dahil etmişti. Fenerbahçe, 2005 yılında ise İtalyan temsilcisi Juventus’tan Ganalı futbolcu Stephen Appiah’ın transferini gerçekleştirdi. Ayew, yaklaşık 11 yıl sonra Fenerbahçe forması giyen ilk Ganalı oyuncu olacak. Fenerbahçe formasını son giyen Ganalı, 1 Aralık 2007’de Appiah olmuştu.

4 YIL SONRA VALBUENA İLE BULUŞUYOR

Fenerbahçe’nin Fransız futbolcusu Mathieu Valbuena ile kadrosuna dahil edeceği Ayew, 4 yıl sonra tekrar aynı takımda buluşacak. Valbuena ile Ayew, Fransa Birinci Futbol Ligi ekibi Marsilya’da 5 sezon birlikte forma giydi. İki futbolcu birlikte Fransa Lig Kupası ve Fransa Süper Kupası’nı 2’şer defa kazandı. Son olarak 2013-2014 sezonunda Marsilya’da birlikte forma giyen ve UEFA Avrupa Ligi’nde F.Bahçe’ye karşı dahi oynayan Valbuena ile Ayew, 4 yıl sonra tekrar aynı forma altında ter dökecek. Ayew, Fenerbahçe tarihinin 133. yabancı futbolcusu olacak.

Rakip Altınordu

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren F.Bahçe, bugün Altınordu ile bir hazırlık maçı yapacak. Saat 21.00’de Bornova Stadı’nda oynanacak maç TRT1’den yayınlanacak. Teknik direktör Phillip Cocu’nun Altınordu karşısında Feyenoord karşısındaki 11’de fazla bir değişiklik yapmayı düşünmediği öğrenildi.

Sırada Rafinha var

Andre Ayew’i kadrosuna katarak ses getiren Fenerbahçe, Barcelona’nın Brezilyalı orta saha oyuncusu Rafinha için temaslarını sıklaştırdı. Geçen sezonu İtalyan ekibi İnter’de kiralık olarak geçiren 25 yaşındaki orta saha oyuncusunu yine kiralık olarak kadroya katmayı planlayan sarı-lacivertlilerin, temaslarını hızlandırdığı ifade edildi.

#Fenerbahçe
#Andre Ayew
6 yıl önce