|

F.Bahçe’ye Fransız forvet Diaby-Remy

Sarı-lacivertliler, Robin van Persie’nin takımdan ayrılması halinde yerine Club Brugge’de forma giyen Diaby ile Chelsea’de oynayan Loc Remy’den birini transfer edecek. F.Bahçe, Twente’nin yıldızı Hakim Ziyech transferi için de girişimlerini sürdürüyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/07/2016 Cuma
Güncelleme: 02:54 - 1/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Robin van Persie ile yollarını ayırmayı planlayan Fenerbahçe, Belçika'nın Club Brugge takımının golcüsü Abdoulaye Diaby'yi gündemine aldı. Sarı-lacivertliler, Diaby'nin transferi için Club Brugge ile masaya oturdu. Van Persie'nin satılması durumunda buradan gelecek parayla 25 yaşındaki oyuncuyu transfer etmeyi planlayan Fenerbahçe, tüm şartları zorlayacak. Forvetin yanı sıra kanatlarda da forma giyebilen Malili golcü için sarı-lacivertliler, Belçika kulübüne 4 milyon Euro bonservis bedeli önerdi. Fenerbahçe, Fransız futbolcu ve menajeriyle de görüştü ve oyuncuya da yıllık 1.5 milyon Euro ücret önerdi. 25 yaşında ve 1.73 boyundaki Mali asıllı Fransız golcü geçen sezon Club Brugge formasıyla 47 maçta 20 gol atıp, 9 asist gerçekleştirdi. Mali Milli Takımı forması da giyen Diaby, milli formayla 6 maçta 2 gol kaydetti. Kulübüyle 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunan golcü oyuncu ile İspanya'dan Real Betis ve Galatasaray da ilgileniyor. Fenerbahçe'nin golcü adaylarından biri de Chelsea'nin Fransız golcüsü Loic Remy. Sarı-lacivertliler, 29 yaşındaki oyuncu için Chelsea'ye kiralama teklifinde bulundu. İki kulüp arasındaki görüşmeler devam ediyor. Fenerbahçe, Robin van Persie'nin satılması durumunda forvet transferine hız verecek.



SİEM DE JONG DA LİSTEDE


Diego Ribas'ı yeni sezonda kadroda düşünmeyen F.Bahçe, Brezilyalı oyuncunun yerini Twente'nin Faslı yıldızı Hakim Ziyech ile doldurmak istiyor. Faslı oyuncu sarı-lacivertli takımın teklifine olumlu cevap verirken, Twente kulübüyle bonservis pazarlıkları devam ediyor. Mali kriz içindeki Twente Hakim Zİyech'i iyi bir bonservis bedeliyle satmak istiyor, F.Bahçe de bunu kullanarak daha uygun bir bedelle oyuncuyu kadrosuna katmayı planlıyor. Nani'yi 8.5 milyon Euro'ya satan F.Bahçe, buradan gelen gelirin önemli bir bölümünü bu transfer için kullanmayı hedefliyor. F.Bahçe'de diğer adaylar ise Newcastle United'ın Hollandalı orta saha oyuncusu Siem de Jong ile Lyon'da forma giyen Sergie Darder.



Aatıf'dan 3 yıllık imza


F.Bahçe, Sivasspor'un Faslı oyuncusu Aatif Chahechouhe ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Sarı-lacivertli kulüpten "F.Bahçe'ye Hoşgeldin Aatif Chahechouhe" başlığı ile verilen haberde şu ifadeler yer aldı; "Kulübümüz, geçen yıl Sivasspor'da forma giyen Aatif Chahechouhe ile 3 yıllık anlaşmaya vardı. 1986 doğumlu Faslı futbolcu, yeni sezonda sarı lacivertli forma ile mücadele edecek. Aatif Chahechouhe'ya F.Bahçe'ye hoşgeldin diyor, 'Çubuklu' ile birlikte nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz" denildi. Dün menajeriyle birlikte F.Bahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu ile bir araya gelen Aatif 3 yıllık resmi sözleşmeye imza attıktan sonra F.Bahçe bayrağı önünde poz verdi.



Valencia'nın ilk transferi Nani


İspanyol Super Deporte Gazetesi'nin iddiasına göre; Valencia'nın yeni sezon öncesi ilk transferi F.Bahçe'den Luis Nani olacak. Valencia ile F.Bahçe'nin anlaştığını yazan gazetenin haberine göre; İspanyol kulübü, Portekizli yıldızın 8.5 milyon Euro'luk serbest kalma bedelini ödeyecek. Eğer Nani'nin sağlık kontrollerinde de bir sorun çıkmazsa EURO 2016'dan sonra resmi imzalar atılacak.



Sow'dan Fransız gazeteye tepki


Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Moussa Sow, İstanbul'daki terör saldırısına duyarsız kalan Fransız basınına tepki gösterdi. Le Parisien gazetesinin İstanbul'daki saldırıyı tek cümle ile geçiştirmesine sinirlenen Senegalli yıldız, gazetenin Avrupa'nın diğer ülkelerindeki terör saldırılarını tam sayfa manşete taşıdığına dikkat çekti. Fransız basının duyarsızlığı karşısında tepkisini gösteren Sow'un Fransız vatandaşlığı da bulunuyor.





#Loc Remy
#Robin van Persie
#Fenerbahçe
8 yıl önce