|

F.Bahçe'ye iyi rakipler

F.Bahçe'nin gruptaki en güçlü rakibi olarak görülen Marsilya'nın kadrosunda Gignac, Andre, Ayew, Mandanda ve Valbuena gibi yıldızlar bulunuyor. Fransız ekibi 3. ön elemede Eskişehir, play-off'ta Sheriff'i eledi

00:00 - 1/09/2012 Cumartesi
Güncelleme: 23:51 - 31/08/2012 Cuma
Yeni Şafak
F.Bahçe'ye iyi rakipler
F.Bahçe'ye iyi rakipler

UEFA Avrupa Ligi'nde 2012-13 sezonu grup maçlarının kura çekimi yapıldı. Monaco'daki kura çekimine 2. torbadan katılan F.Bahçe, C Grubu'nda Fransa'dan Marsilya, Almanya'dan Borussia Mönchengladbach ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden AEL Limassol takımlarıyla mücadele edecek. Avrupa Ligi'nde 4'erli 12 grup oluşurken, gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar bir üst tura çıkacak. 20 Eylül'de başlayacak grup maçları 6 Aralık'ta son bulacak ve takımlar toplam 6 maç yapacak. Final maçı ise 15 Mayıs 2013'te Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da oynanacak. F.Bahçe'nin gruptaki en güçlü rakibi Marsilya'nın kadrosunda Gignac, Andre, Mandanda ve Valbuena gibi yıldızlar bulunuyor. Fransız ekibi 3. ön elemede Eskişehir, play-off'ta ise Moldova takımı Sheriff'i eledi. Play-off'ta Dinamo Kiev'i eleyen M'Gladbach 1975 ve 79 yıllarında UEFA Kupası'nı müzesine götürdü. AEL Limassol ise play-off'ta Anderlecht'i eleyerek gruplara kaldı.


Volkan: Kupaya doğru ilerleriz

F.Bahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel, UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerini değerlendirdi, hedeflerinin büyük olduğunun altını çizdi. Gruplardan çıkıp kupaya doğru ilerleyeceklerini belirten Volkan, “Ben şahsen kupayı alabileceğimize inanıyorum” diyerek iddialı konuştu. Takım olarak inandıkları takdirdi umulmadık başarılara imza atabileceklerini vurguyalan Volkan, “Hedeflerimizi yüksek tutmalıyız. Biz taraftarlarımızla birlikte çok güçlüyüz. Birbirimizi her zaman motive ederek ilerlememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.


İlk maç Kadıköy'de Marsillya'yla

20 EYLÜL

Fenerbahçe- Marsilya

4 EKİM

Mönchengladbach-F.Bahçe

25 EKİM

AEL Limassol-Fenerbahçe

8 KASIM

Fenerbahçe-AEL Limassol

22 KASIM

Marsilya-Fenerbahçe

6 ARALIK

F.Bahçe-B.Mönchengladbach


MARSİLYA

Kaleciler: Steve Mandanda, Gennaro Bracigliano, Julien Fabri.

Savunma: Nicolas N'Koulou, Jeremy Morel, Cesar Azpilicueta, Leyti N'Diaye, Rod Fanni, Senah Mango, Gael Andonian, Baptiste Aloe.

Orta Saha: Benoit Cheyrou, Rafidine Abdullah, Morgan Amalfitano, Charles Kabore, Alexander N'Doumbou, Pape M'Bow, Mathieu Valbuena, Alou Diarra, Kevin Osei, Stephane Mbia, Larry Azouni.

Forvet: Jordan Ayew, Andre Ayew, Loic Remy, Andre-Pierre Gignac, Billel Omrani, Florian Raspentino, Najib Amrani, Wesley Jobello, Chris Gadi, Momar Bangoura.

Teknik direktör: Elie Baup

Stat: Veledrom (60.000)


BORUSSİA M'GLADBACH

Kaleciler: Marc Andre ter Stegen, Janis Blaswich, Christofer Heimeroth.

Savunma: Matthias Zimmermann, Filip Daems, Roel Brouwers, Alvaro Dominguez, Oscar Wendt, Tony Jantschke, Niklas Dams, Martin Stranzi.

Orta saha: Alexander Ring, Tolga Ciğerci, Lukas Rupp, Thorben Marx, Havard Nordtveit, Juan Arango, Yuki Otsu, Julian Korb, Alexander Bieler, Granit Xhaka, Muhittin Baştürk, Amin Younes.

Forvet: Luuk de Jong, Igor De Camargo, Mike Hanke, Peniel Mlapa, Branimir Hrgota.

Teknik Direktör: Lucien Favre

Stat: Borussia Park Stadı (50.000)


AEL LİMASSOL

Kaleciler: Isli Hidi, Vangelis Georgiou, Simos Tsiakkas, Matias Degra

Savunma: Edwin Ououn, Marco Airosa, Stelios Parpas, Carlitos, Martinos Christofi, Christos, Theofilou, Maykon, Dosa Junior

Orta Saha: Marios Nikolaou, Aderito Waldemar Dede, Rui Miguel, Gilberto Amaral, Luciano

Bebe, Edmar, Andoh, Paulo Sergio,

Forvet: Vouho, Lourenco, Konstantinou, Chris Dickson

Teknik Direktör: Pambos Christodoulou

Stat: Tsirion Athlitiko Kentro (13.000)


12 yıl önce