|

Fedakarlık olmazsa kalede Korcan

Beşiktaş Teknik Direktörü Denizli, F.Bahçe derbisi öncesi sakat olan Rüştü ve Hakan'ın fedakarlık yapması halinde kaleye geçebileceklerini, aksi olması durumunda Korcan'ın file bekçisi olacağını söyledi.

Engin Albayrak
00:00 - 17/11/2009 Salı
Güncelleme: 23:48 - 16/11/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Fedakarlık olmazsa kalede Korcan
Fedakarlık olmazsa kalede Korcan

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, sakatlıkları süren kaleciler Rüştü Reçber ile Hakan Arıkan'ın fedakarlık yapmaları gerekirse yapacaklarını, aksi durumda F.Bahçe derbisinde kaleyi genç kaleci Korcan Çelikay'ın koruyacağını söyledi. Tecrübeli teknik adam, dünkü idman sırasında basın mensuplarıyla sohbette, “İkisi de fedakarlık yapma durumunda olurlarsa yaparlar, olmazsa Korcan oynar” diye yanıt verdi. Hakan'ın sakatlığının Rüştü'ye oranla daha ciddi olduğunu belirten Denizli, “Hakan'ın, bir kalecinin en önemli uzvu olan elleriyle ilgili sakatlığı var. Durumlarına bakacağız” diye konuştu.

Denizli, hafta sonu oynanacak F.Bahçe derbisiyle ilgili fazla yorum yapmaktan kaçındı. Derbi hazırlıklarının sürdürdüklerini belirten tecrübeli çalıştırıcı, “Daha milli takımlarda futbolcularım var. Takıma nasıl gelecekleri önemli. Eğer sakatlıkları olmadan gelirlerse bizim için iyi olur. Milli takımdan dönecek oyuncularının durumuna göre daha net konuşabilirim” dedi. Mustafa Denizli, takımla antrenmanlara başlayan Mathias Delgado ile ilgili bir soru üzerine de “Delgado'nun tam anlamıyla hazır olması iki ayı bulur” ifadelerini kullanırken Batuhan'ın da yavaş yavaş hazır hale geldiğini kaydetti.

Devre arasına hangi sırada gireceklerini hesaplayıp hesaplamadığının sorusu üzerine Denizli, “Puan baremi üzerinden hesap yaparım, yer olarak bakmam. Kafamda bir puan baremi var. Bu puanı yakaladığım zaman 17. hafta sonunda 1. de olabiliriz, 4. de” derken, bu puan baremini söylemedi. Beşiktaş'ın iyi oynamadan kazandığı şeklindeki soruya ise Denizli, “Benim için insanların takımımı nasıl gördüğü önemli. Bazı maçlarda çok iyi oynamanıza rağmen istedikleriniz olmaz. Mesela geçen sene evimizde oynadığımız Trabzon maçıyla son oynadığımız Trabzon maçı bu durumu iyi ortaya koyuyor” dedi.



14 yıl önce