|

Feghouli ve Diagne değerlendirilecek

Galatasaray’dan ayrılması beklenen Sofiane Feghouli ve Mbaye Diagne, İskoçya’da sarı-kırmızılı takıma turu getiren isimler oldular. Diagne, teknik heyetin 11’deki değişilmezi olurken, Feghouli’den de takımdan ayrılana kadar yararlanılması planlanıyor.

Umut Yılmaz
03:03 - 14/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 03:08 - 14/08/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Galatasaray, deplasmanda St. Johnstone'yi 4-2 mağlup etti.
Galatasaray, deplasmanda St. Johnstone'yi 4-2 mağlup etti.

UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu’nda İskoçya ekibi St. Johnstone’u eleyerek bir üst tura çıkan Galatasaray’da iki futbolcunun performansı dikkat çekti. Başkan Burak Elmas tarafından takım bulması istenen Sofiane Feghouli ve teknik heyetin gelecek sezon planlamasında yer almayan Mbaye Diagne Galatasaray’ı üst tura taşıyan isimler oldu. İki futbolcuda birer gol kaydederek, sarı-kırmızılı takıma sezonun ilk galibiyetini hediye ettiler. Karşılaşmanın ardından teknik heyet yaptığı açıklamada, “Feghouli’yi kazanmaya çalışacağız” derken, Cezayirli oyuncunun geleceği merak konusu oldu. Galatasaray ile kontratının son sezonuna giren ve yıllık net 3 milyon 850 bin Euro’luk kazancı olan Feghouli, takımdan ayrılmak istemiyor. Sarı-kırmızılı takımda sahip olduğu kontrata benzer bir teklif alamayan Cezayirli oyuncu, sözleşmesinin sonuna kadar Galatasaray’da kalmak istiyor. Teknik heyet de Feghouli takımdan ayrılana kadar kendisinden maksimum verimi almanın planlarını yapıyor.

DİAGNE FORMAYI KAPTI

Geçtiğimiz sezonu İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Bromwich Albion’da kiralık olarak geçiren Mbaye Diagne de başarılı performansıyla dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılı takımın hazırlık kampına bir geç katılan ve kendisine takım arayan Senegalli forvet, Galatasaray’ın bir numaralı santrforu oldu. Mustafa Muhammed’in performansından memnun olmayan teknik heyet, Diagne’yi ilk 11’de oynatmaya devam edecek. 29 yaşındaki oyuncu, bu sezon Galatasaray formasıyla çıktığı 3 maçta 2 gol attı. Diagne, başarılı performansını sürdürmesi halinde takımda kalabilir.

KEREM AKTÜRKOĞLU PARLIYOR

Galatasaray’ın oynadığı St. Johnstone maçında en çok dikkat çeken isim Kerem Aktürkoğlu oldu. 1998 doğumlu genç yıldız, 1 gol ve 2 asistlik performansıyla 3 gole de katkı verdi. Federasyonun aldığı karar neticesinde takımlar yeni sezonda sahaya en az 3 Türk oyuncu sürmek zorunda. Teknik heyet, bu 3 oyuncudan birisini Kerem olarak belirledi. 23 yaşındaki oyuncuya özel beslenme ve bireysel antrenman programı hazırlandı. Teknik kadro, Kerem’in hem fiziksel gelişim göstermesini istiyor hem de pas oyununda top kayıplarını minimum seviyeye çekmeyi planlıyor.

#Galatasaray
#Mbaye Diange
#Sofiane Feghouli
#Kerem Aktürkoğlu
3 yıl önce