|

Fener ateşle oynadı

Maç Dos Santos'un golüyle başladı. Kadıköy'de şovun süreceğini bekleyenler yanıldı. Sion Vanczak'la beraberliği yakaladı, Chihab'ın penaltısı soğuk rüzgarlar estirdi. F.Bahçe'yi rahatlatan Dos Santos'un penaltısı oldu. Tam 5 resmi maç sonra beraberlik yaşayan sarı-lacivertliler Avrupa Ligi gruplarındaki rakiplerini beklemeye koyuldu.

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 28/08/2009 Cuma
Güncelleme: 01:02 - 28/08/2009 Cuma
Yeni Şafak
Fener ateşle oynadı
Fener ateşle oynadı
SANTOS'TAN ERKEN AÇILIŞ

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ilk maçta deplasmanda 2-0 mağlup ettiği İsviçre'nin Sion takımıyla Kadıköy'de 2-2 berabere kalarak gruplara adını yazdırdı. İlk dakikalarda baskısıyla golü bulan ve daha sonra üstünlüğü Sion'a kaptıran sarı-lacivertliler, üst üste yediği gollerle yenik duruma düştü, devrenin sonlarında bulduğu golle de beraberliği yakaladı. İkinci yarıda skorun da verdiği rahatlıkla sürekli top çevirerek rakibini etkisiz hale getiren Fenerbahçe, pozisyon vermedi, galibiyeti getirecek gol için fırsatlar da buldu ancak değerlendiremedi. Kaptan Alex'in liderlik görevini üstlenen Dos Santos, maçın başlarında başlarında nefis bir gol atarken, penaltıdaki ustalığı da müthişti.


GALİBİYET GÜİZA İLE KAÇTI

2. dakikada Santos'un Serey'den topu çalıp kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşu ağlara gitti: 1-0. 8. dakikada Sion, Vanczak'ın kafa golüyle beraberliği yakaladı: 1-1. Beraberlik golünden sonra maçta ibre Sion lehine döndü. 12. dakikada Obradouic'in ceza sahası içinde sert şutunu kaleci Volkan kornere çeldi. 29'da Dabo ceza sahası içinde kaleci Volkan Demirel tarafından düşürüldü, hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Chihab takımını öne geçirdi: 2-1. 40'da Semih'in pasında Kazım ceza sahası içinde Bühler tarafından düşürüldü, hakem penaltı kararı verdi. Santos'un penaltıdan attığı golle skoru 2-2 yaptı. 78'de Güiza'nın aşırtma vuruşunu kaleci çıkardı. Son dakikalarda Güiza net bir pozisyondan yararlanamadı.



15 yıl önce